Kalousek kritizuje Bátoru, aby pošpinil potenciální stranu, píše komentátor

19.08.2011 12:57

Mohlo by být přetahování o ostrá slova Ladislava Bátory taktikou, jak zamezit vzniku případné nové, konzervativní strany? Podle některých politologů by zde taková strana vzniknout mohla, ovšem za podpory prezidenta Václava Klause.

Kalousek kritizuje Bátoru, aby pošpinil potenciální stranu, píše komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí a 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

„Co si budeme nalhávat, dvěma nejzdatnějšími hráči na české politické šachovnici jsou dva Králové. Václav Klaus a Miroslav Kalousek," začíná své teorie server Česká pozice. Podle něj je dost možné, že odchod TOP 09 z jednání vlády byl jen taktizováním, jak co nejvíce pošpinit potenciální novou stranu, která by vznikla ze základů iniciativy D.O.S.T.

„Do projektu, na kterém by se podílel pan prezident, bych se rád zapojil," potvrdil pro MF Dnes Ladislav Bátora, šéf personalistiky na ministerstvu školství. V poslední době však ministr financí Miroslav Kalousek nešetří na jeho hlavu kritikou. Vrcholem pak byl Bátorův status na Facebooku, kde označil šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga za „starého chudáčka".

SLEDUJEME téma Ladislav Bátora

„To všechno Kalousek dobře zná, a jistě ví daleko víc, nežli novináři, kteří mu skočili na špek a neúnavně v rotačkách drtí zesměšňující válčičku proti Bátorům, Jaklům, Hájkům, Bobošíkovým, Semínům, Bartošům a - v podtextu vždy proti Václavu K.," píše server. Kalousek tak podle něj akorát chce co nejvíce zastřít svá negativa z poslední doby.

Související: Bátora: Chudáček starej Karel Schwarzenberg

„Potenciál pro vznik nové strany v Česku existuje. Evropa, zasažená nedůvěrou v multi-kulty a polkor (řečeno s Ladislavem Bátorou), nalomená bojůvkami v Londýně či Paříži, otřesy ekonomik, strachem z potápějícího eura, přílivem imigrantů, rozpadem křesťanských hodnot či rodiny - to vše hraje do karet těm, kteří tato témata umí zvedat," slibuje server velký potenciál případné konzervativní straně. A prezidentu Klausovi v jejím čele.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…