Kalousek po propuštění trafikantů varuje: Někdo bude pohnán k odpovědnosti

16.07.2013 19:26

Ačkoliv je velká část veřejnosti i politiků překvapena, jednoho bývalého mocného muže rozsudek Nejvyššího soudu v kauze tří "rebelů" nepřekvapuje. Exministr financí Miroslav Kalousek s podobným průběhem počítal, jen podle svých slov doufá, že na průběh kauzy bude někdo pykat.

Kalousek po propuštění trafikantů varuje: Někdo bude pohnán k odpovědnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí v demisi Miroslav Kalousek se rozloučil s úřadem poslední tiskovou konferencí

"Beru to na vědomí jako rozhodnutí Nejvyššího soudu. Jen pevně doufám, že někdo bude volán k odpovědnosti za náklady, které s sebou ta vazba a náhrady za ni, které zcela jistě budou vymáhány, kdo za tyto náklady morální i finanční ponese odpovědnost," vyjádřil se k situaci do médií Kalousek. Podle něj byli stíhání lidé, kteří být stháni neměli. "Mělo by to znamenat, že to nesmí být zameteno pod koberec. Pokud byli výrazně poškozeni a na své svobodě omezováni lidé, kteří nesmějí být stíháni. A myslím, že u těchto dvou jmen to neskončí, tak někdo za tuto zvůli musí nést odpovědnost," dodává exministr.

Nejvyšší soud dnes zrušil trestní stíhání tří bývalých poslanců za ODS Ivana Fuksy, Romana Šnajdra a Petra Tluchoře. Šnajdr a Tluchoř byli podle soudu při svém jednání a kompromisech chráněni poslaneckou imunitou, jelikož jednali na půdě Poslanecké sněmovny. Rozsudek se týká také Ivana Fuksy. S krokem souhlasí také místopředsedkyně ODS Miroslavy Němcové, která uvedla, že jako strana dali orgánům výkonným v trestním řízení zcela volnou ruku, podobné dohadování a ústupky jsou ale běžnou politickou praxí.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…