Kalousek promluvil o spojení pravice. TOP 09 si do senátních voleb našla společníka

28.03.2014 6:41

Mezi ODS a stranou TOP 09 prý nemá být nepřátelství. Obě strany proto jednají o tom, že v některých senátních obvodech bude v podzimních volbách kandidovat jen ODS s podporou TOP 09 a v dalším zase naopak. V rozhovoru pro Hospodářské noviny to řekl Miroslav Kalousek.

Kalousek promluvil o spojení pravice. TOP 09 si do senátních voleb našla společníka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek hovoří k poslancům

Obě bývalé koaliční strany upozorňují, že jde pouze a jenom o senátní volby. „Snadno si umím představit, že v nějakém, zatím nedefinovaném počtu senátních obvodů bude kandidovat jen ODS s naší podporou a v dalším jen kandidát TOP 09 s podporou ODS,“ prohlásil bývalý ministr financí v rozhovoru HN.

O užší spolupráci už běží debaty. A to jak v regionech, tak na nejvyšší úrovni. Podle předsedy občanských demokratů Petra Fialy jednání probíhají dobře. Sám Fiala zmínil propojenost pravicových stran jako jednu ze svých priorit už při lednovém nástupu do čela ODS.

Jedná se prý jenom o senátní volby. Podle Kalouska by pravice neměla tříštit síly především v levicových obvodech. ODS s TOP 09 by tak mohly nasadit společné kandidáty všude s výjimkou Prahy. „Já i Petr Fiala jsme přesvědčeni, že mezi oběma stranami nemá být nezdravé nepřátelství, protože jak s oblibou říkám: Turek táhne odjinud,“ řekl Kalousek pro HN s tím, že si společný klub ale představit neumí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…