Kalousek se omluvil za urážky europoslanců

26.09.2011 16:47

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) se omluvil za to, že europoslance ODS Hynka Fajmona a Ivo Strejčka nazval bezvýznamnými idioty. Prý se jednalo o zlá slova, která řekl pod vlivem mimořádného napětí. Kalousek ale dál odmítá nařčení, že zanedbává své povinnosti a neúčastní se zasedání Rady ministrů hospodářství a financí (Ecofin). Informuje o tom server Novinky.cz.

Kalousek se omluvil za urážky europoslanců

„V okamžiku mimořádného vypětí jsem na adresu dvou europoslanců použil výrazy, které jsem použít neměl a za jejichž vyřčení se hluboce stydím. Takové výroky skutečně nepatří ani do politiky, ani do slušné společnosti," vyjadřuje Kalousek lítost v tiskové zprávě.

„Velmi se proto všem omlouvám, trvám však na tom, že své povinnosti v Radě ministrů Evropské unie plním svědomitě," doplnil.

Kalousek se neúčastní schůzek ministrů financí EU, vadilo europoslancům

Europoslanci Fajmon a Strejček kritizovali ministra financí Kalouska za to, že se neúčastní zasedání Ecofinu a nechává se zastupovat svým náměstkem Tomášem Zídkem. Podle nich je to skandální a připomněli, že se Kalousek nezúčastnil až 40 procent zasedání ministrů financí EU.

Kalousek se proti tomu ostře ohradil a oba politiky označil za bezvýznamné idioty. Tvrdil, že důležité zasedání vynechal poprvé kvůli dokončování státního rozpočtu. 

Lidové noviny, které v pondělí se zprávou přišly, také připomněly, že Zídek nezastupoval Kalouska tak, jak měl nařízeno. Jednalo se o zavedení sankcí zemím za nadměrné dluhy a deficit. Zídek si ale za svým počínáním stojí a tvrdí, že jednal v zájmu vlády.

Související:
Jsou to zlobou nadaní idioti, počastoval Kalousek své kritiky
Napadení europoslanci mají strach z Kalouska: Snad nám taky nenafackuje 
Tady psychopat a rváč, zavolal nám Kalousek. Ať žije facka 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…