Kalousek to schytal ve Sněmovně: Vadí mu jen dohody, u kterých není

19.03.2013 20:08

Podle ministra financí Miroslava Kalouska je zvolení nového šéfa NKÚ výsledkem pokračování opoziční smlouvy mezi ODS a ČSSD. Tyto dvě strany se ale ostře brání a naopak připomínají Kalouskovi jeho názory při volbách předchozích.

Kalousek to schytal ve Sněmovně: Vadí mu jen dohody, u kterých není
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek ve sněmovně

„Kalouskovi vadí dohody politických stran jen tehdy, když už nich není. Jen tehdy, kdy není jejich vítězem,“ prohlásil ve Sněmovně za potlesku svých kolegů předseda poslanců ČSSD Jeroným Tejc s tím, že už Kalův předchůdce byl politik, proti čemuž ministr financí nijak neprotestoval. „V tomto smyslu myslím, že kvalitativní posun, který máme dnes, je určitě lepší než ten stav, který jsme tady zažili,“ dodal.

A Kalouskovy dřívější kroky připomněl i předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda. „ODS od začátku preferovala koaliční dohodu. Tu však TOP 09 setrvale torpédovala a prosazovala svoji kandidátku Trezziovou s ČSSD. Ostatně během vyjednávání odmítla jméno právě i Miloslava Vaňka. Není bez zajímavosti, že to byl dnešní místopředseda strany Karla Schwarzenberga Miroslav Kalousek, který dřívějšího prezidenta NKÚ protlačil jen díky své dohodě s komunisty,“ uvedl.

Kalousek zaútočil slovy o opoziční smlouvě. „Ono to má svůj poměrně hluboký kořen v dobách opoziční smlouvy, na kterou můžeme mít každý jiný názor. Současný pan prezident ji několikrát adoroval ve svých posledních projevech,“ řekl.

Podle Kalouska tak měla Poslanecká sněmovna dvě možnosti. První bylo zvolení nezpochybnitelného odborníka. „Tou druhou možností je, že poslanci ODS po dohodě s komunisty zvolí bývalého poslance České strany sociálně demokratické, aby si tak zajistili trafiku pro nějakého jiného svého poslance. Prosím, nepohoršujte se, já chápu, že když se to takhle řekne, tak to nezní úplně hezky,“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…