Kalousku, jsi jako Hitlerův Goebbels? A jsi zdravý? Tak udeřilo od Bobošíkové

20.08.2013 17:10

Strana Suverenita se ohradila proti slovům Miroslava Kalouska, který ji označil za „téměř náckovskou“. Strana se proti tomu ohradila a Kalouskovu snahu o neustálé označování jejich strany za nedemokratickou přirovnala k výkonům Hitlerova říšského ministra propagandy Goebbelse.

Kalousku, jsi jako Hitlerův Goebbels? A jsi zdravý? Tak udeřilo od Bobošíkové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková se nakonec mezi kandidáty na prezidenta dostala.

„Suverenita je tak výlučně antievropská a téměř náckovská, že my si nemůžeme konkurovat na politickém kolbišti,“ uvedl Miroslav Kalousek pro Českou televizi.

Zástupce strany Jany Bobošíkové tím neobyčejně rozhořčil. Vnímají to prý tak, že se je místopředseda TOP 09 pokoušel zařadit mezi nedemokratické a nacionalistické strany. „Pokud tento výrok myslel pan Kalousek vážně, je na místě obava, zda se u něj nejedná o symptomy postupující duševní poruchy,“ píše se v tiskovém prohlášení.

„Nacistický ministr propagandy Joseph Goebels se řídil heslem, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Řídí se snad pan Miroslav Kalousek stejným heslem, když neustále řadí SUVERENITU - Blok Jany Bobošíkové k antievropským stranám?“ ptá se dále.

Suverenita se prý hlásí k tomu, že odmítá diktát evropských byrokratů a Lisabonskou smlouvu a dovolává se původních principů evropské integrace. Pokud prý Kalousek řadí proto Suverenitu téměř mezi náckovské strany, prokazuje tím prý pouze to, že vůbec netuší, co nacismus byl. „Tuto orientaci by měl hledat spíše u některých lidí ve své straně,“ rýpla si Suverenita do TOP 09. Přitom právě předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková je prý největším soukromým sponzorem Památníku Lidice.

„Suverenita je demokratická strana. Ctíme ústavní zásadu nedotknutelnosti hodnot lidské důstojnosti a svobody, úcty k lidským právům,“ vzkazuje strana. Jejím krédem je prý suverénní český stát, se silnou ekonomikou a zastupitelskou demokracií.  

Celé prohlášení Suverenity:

Ztratil pan Kalousek veškerou soudnost?

Nacistický ministr propagandy Joseph Goebels se řídil heslem, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Řídí se snad pan Miroslav Kalousek stejným heslem, když neustále řadí SUVERENITU - Blok Jany Bobošíkové k antievropským stranám?

Dnešní prohlášení Miroslava Kalouska, kdy v rozhovoru pro ČT24 prohlásil: „Suverenita je tak výlučně antievropská a téměř náckovská, že my si nemůžeme konkurovat na politickém kolbišti.”, tak tímto se pokusil zařadit Suverenitu mezi nedemokratické a nacionalistické strany. Pokud tento výrok myslel pan Kalousek vážně, je na místě obava, zda se u něj nejedná o symptomy postupující duševní poruchy.

 SUVERENITA trvale potvrzuje, že je stranou, která je pro zachování Evropské unie, ale na původních principech, na nichž EU vznikla. Zásadně však odmítáme diktát nikým nevolených evropských byrokratů a rovněž naprosto nesouhlasíme s tím, aby Česká republika platila za dluhy států, které jsou v eurozóně. Evropskou integraci ohrožují mnohem více ti, kteří politickým rozhodnutím vytvořili neživotaschopný projekt společné evropské měny, který totálně podlamuje konkurenceschopnost celé Evropy. Suverenita je pro evropskou integraci, ale na principu rovný s rovným. Zásadní připomínky Suverenity a osobně Ing. Jany Bobošíkové k Lisabonské smlouvě nejsou založeny na nějakém antievropanství, ale pouze dokazují, že Suverenita není ochotna připustit úplnou ztrátu suverenity České republiky. Pokud pan Kalousek říká, že SUVERENITA je téměř náckovská, pak prokazuje, že neví, co to nacismus a fašismus byl. Tuto orientaci by měl hledat spíše u některých lidí ve své straně. Naopak připomínáme, že předsedkyně SUVERENITY Jana Bobošíková je největším soukromým sponzorem Památníku LIDICE, že ve vedení SUVERENITY jsou lidé, jejichž příbuzní umírali v koncentračních táborech. Odmítáme názory pana Kalouska. Jsou lživé a urážlivé.

SUVERENITA je demokratická strana. Ctíme ústavní zásadu nedotknutelnosti hodnot lidské důstojnosti a svobody, úcty k lidským právům. Naším krédem je suverénní český stát se silnou ekonomikou, posilování zastupitelské demokracie, spolupráce se všemi, kterým jde o skutečné zájmy lidu jako jediného suveréna státní moci.

David Štěpán,
vedoucí tiskového odboru Suverenity SBB

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…