Kampaň ČSSD bude stát necelou třetinu toho, co minulá

03.09.2013 7:23

Silně zadlužené ČSSD přijde krátká předvolební kampaň vhod. Dá na ni, ve srovnání s předešlými parlamentními volbami, jen pakatel. Pouhých 85 milionů. Informuje o tom dnešní vydání deníku MF Dnes s tím, že socialistům se podařilo během dvou let snížit celkové zadlužení o 25 %.

Kampaň ČSSD bude stát necelou třetinu toho, co minulá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stánek Mladých sociálních demokratů

10 milionů dá ČSSD ze svého rozpočtu, dalších 75 si půjčí od banky, uvádí deník a cituje šéfa volební kampaně socialistů a zároveň jejich místopředsedu a plzeňského hejtmana Milana Chovance: „Rozpočet kampaně připravujeme tak, aby byl pro ČSSD bezpečný. Proti roku 2010 počítáme s minimálními náklady.“

Právě díky extrémně drahé kampani před volbami roku 2010  – socialisty přišla na 300 milionů – se strana dostala do obrovských dluhů. ČSSD dlužila na konci roku 2010 jen své společnosti Cíl 325 milionů. Cíl, který sloužil jako finanční rezerva socialistů, byl na pokraji krachu. Naštěstí dluhy Cíle nemají na stranu, protože jde o vlastní firmu, fatální dopad. Jiné je to u dalších věřitelů. „Když jsem se podíval na celkovou bilanci let 2006 až 2010, tak sociální demokracie vytvořila záporné hospodářské výsledky ve výši téměř 340 milionů. Ano, každý rok jsme v průměru ztratili 68 milionů,“ uvedl místopředseda ČSSD pro hospodaření Martin Starec.

V letech 2011 až 2012 hospodařila ČSSD lépe. I díky malému počtu voleb a levným volebním  kampaním. „Dohromady jsme vytvořili přebytek 54 milionů. ČSSD trend hospodaření otočila. Zadlužení jsme za dva roky snížili skoro o čtvrtinu,“ tvrdí v MfD Starec.

Ke konci roku 2012 ČSSD dlužila ještě 255,7 milionu, z toho 86 milionů bance. Část z toho už letos splatila, ale půjčí si dalších 75 milionů. Sociální demokraté proto potřebují volební úspěch nejen politicky, ale i finančně, jak dodává MfD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…