Kampaň o očkování: 50 milionů je prý minimum, reálnějších je 100 milionů

20.12.2020 10:35

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) dlouhodobě slibuje, že stát spustí kampaň na podporu očkování proti nemoci covid-19. Původně se chystal vypsat na kampaň výběrové řízení, ale to se nakonec ruší. Ministr se rozhodl jít jinou cestu a oslovit některé PR agentury přímo. Jenže to má háček.

Kampaň o očkování: 50 milionů je prý minimum, reálnějších je 100 milionů
Foto: Repro ČT
Popisek: Jan Blatný

Šéf resortu zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) nechal stvořit inzerát na podporu očkování, který se měl objevit v novinách. Jenže premiér Andrej Babiš (ANO) inzerát s injekční stříkačkou a s rukou v zelené rukavici označil za strašný a doporučil Blatnému, aby si na přípravu mediální kampaně najal odborníky.

Ministr byl připraven vypsat výběrové řízené, jenže PR agentury si podle serveru Mediář.cz stěžovaly, že v něm mají být nastaveny příliš šibeniční termíny, ve kterých nelze odvést kvalitní práci a pokud by je přece jen někdo dodržel, hrozí, že odevzdá státu nekvalitní produkt.

Blatný se proto nakonec rozhodl zvolit jinou cestu a údajně požádal o pomoc Asociaci Public Relations (APRA). Jenže ta o tom nic neví.

„Nabídku na spolupráci nemáme,“ reagovala v sobotu pro iROZHLAS.cz ředitelka APRA Pavla Mudrochová. „V minulosti jsme se už snažili s ministerstvem spolupracovat. Když jsme si přečetli dokumenty k vyhlášenému výběrovému řízení, viděli jsme v něm spoustu pochybení. Bylo nám to líto, protože tu možnost spolupracovat s námi ministerstvo zdravotnictví mělo,“ dodala.

Vedle APRA se  Blatný chytá oslovit také Asociaci komunikačních agentur ČR (AKA), kterou vede Marek Hlavica. A tomu se nelíbí, že chce stát na kampani šetřit. Minimální rozpočet na takovou kampaň by podle jeho názoru měl činit minimálně 50 milionů korun, Resort Jana Blatného by všechno rád pořídil za 38 milionů, což se Hlavicovi nejeví jako reálná suma.

„To není dost peněz. Jen na kampaň k očkování by byla optimální částka 50 až 100 milionů korun. 50 milionů je absolutní minimum. Musíme přesvědčit zhruba 25 procent populace, aby to dávalo smysl, to není legrace,“ podotkl Hlavica.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …