Kancléř Mynář neodevzdal majetkové přiznání. Dienstbier mu hrozí padesáti tisíci pokuty

26.04.2015 11:47

Kancléř Vratislav Mynář a ministr Jiří Dienstbier (ČSSD) se nacházejí ve při kvůli majetkovému přiznání prezidentova spolupracovníka. Mynář měl odevzdat majetkové přiznání a neučinil tak. Příslušný úřad se raději ujišťoval až u ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO), zda se tím má zabývat právě on. Mynářovi teď hrozí pokuta. Kancléř je sice v klidu, ale Dienstbier se jej z něj snaží vyvést.

Kancléř Mynář neodevzdal majetkové přiznání. Dienstbier mu hrozí padesáti tisíci pokuty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vratislav Mynář

Vratislav Mynář, kancléř prezidenta republiky, podle informací serveru Aktuálně.cz neodevzdal své majetkové přiznání. V tuto chvíli se tím zabývá Městský úřad v Uherském Hradišti, a pokud dospěje k tomu, že ho kancléř skutečně měl odevzdat, hrozí mu pokuta padesát tisíc. Kancléř se ale zdá být v klidu. Proč?

„Protože vím, že jsem žádný přestupek nespáchal. Jako vedoucí Kanceláře prezidenta republiky nemám povinnost podávat majetkové přiznání. Podobné debaty už beru jako folklór, přitom by všem stačilo jen si přečíst zákon,“ odmítá vinu Mynář.

Ministr pro lidská práva a předseda Legislativní rady vlády Jiří Dienstbier (ČSSD) to ale vidí jinak. Mynář podle jeho názoru majetkové přiznání odevzdat měl. Chystá navíc novelu zákona o střetu zájmů, podle níž by své majetky mělo uveřejňovat všech 34 tisíc politiků a dalších exponovaných osob. Má se také zvýšit pokuta pro případ, že tak neučiní. Z padesáti tisíc má vzrůst na dvě stě padesát tisíc.

Stojí za pozornost, že v Uherském Hradišti si nebyli jisti, jestli právě jejich úřad smí řešit kauzu prezidentova kancléře, tak se přeptali přímo na Ministerstvu spravedlnosti, ministr Robert Pelikán (ANO) konstatoval, že kauzu mají řešit právě v Uherském Hradišti, protože pod tuto obec s rozšířenou působností spadá i obec Osvětimany, kde má kancléř trvalé bydliště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…