Kandidát na předsedu ČSSD Jan Jukl odmítl vstup do vlády s ANO

18.02.2018 15:55

Kandidát na předsedu ČSSD Jan Jukl ve svém kandidátském projevu na sjezdu strany v Hradci Králové odmítl vstup strany do vlády s Andrejem Babišem. ČSSD by se tím podle něj stala „Kosteleckými uzeninami české politiky“. ČSSD ze sebe podle Jukla, který je ředitelem městské knihovny v Poličce, musí strhnout nálepku korupce a klientelismu. Zprávu přinesla ČTK.

Kandidát na předsedu ČSSD Jan Jukl odmítl vstup do vlády s ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Strana se podle něj musí radikálně odchýlit od norem a chování, které byly založené v 90. letech v době opoziční smlouvy mezi ČSSD a ODS.

„ČSSD musí udělat radikální posun v elementární důvěryhodnosti strany,“ řekl Jukl. ČSSD, kterou budoval Miloš Zeman v 90. letech a která dokázala přesvědčit 30 procent voličů, zde již podle Jukla je, a to hnutí ANO. „Dokáže (ANO) oslovit 30 procent a pořád jí pomáhá Miloš Zeman. Jen Andrej Babiš vyměnil politické ideje za marketing,“ uvedl Jukl.

ČSSD by se podle něj měla otevřít světu a novým myšlenkám. Členy strany, kteří nebudou s výsledkem sjezdu spokojeni, vyzval k tomu, aby ze strany neodcházeli. Obrodu v ČSSD vidí v přijímání nových lidí do strany. Ti podle něj přijdou, ale jen když ČSSD nebude spojována s korupcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…