Kandidovat na post ve vedení pražského ANO nebudu, nejsem sběratelkou funkcí, řekla nám primátorka metropole

01.11.2017 15:03

ParlamentníListy.cz dlouhodobě sledují situaci kolem vnitřních změn v hnutí ANO v české metropoli. Jak jsme již uvedli, v první polovině listopadu se bude konat volební sněm, na kterém svou předsednickou funkci nebude obhajovat Martin Stropnický. Nahradit by ho měl předseda organizace Prahy 11 Jan Říčař.

Kandidovat na post ve vedení pražského ANO nebudu, nejsem sběratelkou funkcí, řekla nám primátorka metropole
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání zastupitelstva Hlavního města Prahy. Na programu byly například zakázky na účetní systém města za stovky milionů korun nebo smlouva o budoucím pronájmu fotbalového stadionu Ďolíček

V té souvislosti jsme získali informace také o postoji pražské primátorky Adriany Krnáčové. Ta byla podle našich původních zjištění adeptkou na jednu z místopředsedkyň krajské organizace ANO. Z toho nakonec sešlo. Jak sama Krnáčová konstatovala pro naši redakci: „Kandidaturu jsem stáhla proto, že vím, jak náročná je tato funkce. Nebyla bych schopna dělat obojí, a proto jsem upozadila svou "ješitnost". Každopádně jsem samozřejmě také poděkovala za nominace," doplnila.

Zároveň přiznala, že její podporu mají všichni navržení. Jak ParlamentníListy.cz už v pondělí uvedly, jedná se o shora zmíněného Jana Říčaře, dále pak Miroslava Nauče, Radomíra Nepila a konečně radního pro majetek hlavního města Prahy Karla Grabeina Procházku.

Primátorka Krnáčová si rovněž v Českém rozhlase v úterý postěžovala, že nebylo připraveno mnoho projektů, do kterých by mohla jako primátorka investovat, když přišla na radnici. Byla by ráda, uvedla, aby se v budoucnu víc rozvíjely trochu "odstrčené" části města – Praha 8 a Praha 9.

Adriana Krnáčová je od listopadu 2014 primátorkou hlavního města Prahy. O své znovuzvolení bude s největší pravděpodobností usilovat také v příštím roce, kdy se budou konat volby do zastupitelstva obcí, které zahrnují rovněž českou metropoli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…