Karanténa v domově důchodců Černožice na Královéhradecku. Důvodem je koronavirus

25.07.2020 20:45

Z důvodu možného šíření nákazy covid-19 v Domově důchodců Černožice nařídila Krajská hygienická stanice královéhradeckého kraje od 25. 7. karanténu zařízení.

Karanténa v domově důchodců Černožice na Královéhradecku. Důvodem je koronavirus
Foto: Hana Brožková
Popisek: Odběry na COVID 19 pokračují. Byli jsme se podívat i přímo v odběrovém stanu na Náměstí míru v Praze

Anketa

Prospěl Dominik Feri české politice?

3%
97%
hlasovalo: 15080 lidí
Nemoc není v současné době prokázána u žádného z klientů, informoval ParlamentníListy.cz v sobotu večer tamní mluvčí Dan Lechmann.

„Pozitivní na test je jeden z členů ošetřujícího personálu. V pondělí 27. 7. proběhne plošné testování klientů a zaměstnanců domova. Domov je uzavřen pro všechny návštěvy. Zaměstnanci používají ochranné pomůcky pro minimalizaci možného přenosu. Zařízení má v tuto chvíli dostatek ochranných prostředků," přiblížil hejtman Jiří Štěpán z ČSSD.

„Jsme ve spojení s Krajskou hygienickou stanicí a řídíme se jejich pokyny. V pondělí proběhne plošné testování klientů a zaměstnanců domova," upřesnilo samotné zařízení.

V roce 2005 byl Domov důchodců v Černožicích nabídnut k odkoupení Královéhradeckému kraji. Nabídka byla přijata. V červenci 2011 byla dokončena přístavba nové budovy, která nabídla klientům větší komfort v podobě dvoulůžkových pokojů s vlastním sociálním zařízením a terasou. Kapacita Domova důchodců se zvedla z 80 na 104 lůžek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…