Karolína Peake pochválila Rusnoka

31.07.2013 14:03

Předsedkyně strany LIDEM Karolína Peake na jednu stranu deklarovala podporu případné vládě Miroslavy Němcové, zároveň se ale i o Jiřím Rusnokovi vyjadřuje pochvalně. Podle ní je velmi sympatický a má s ním společných mnoho priorit.

Karolína Peake pochválila Rusnoka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM Karolína Peake

V online rozhovoru na serveru iHNed.cz se Karolína Peake vyjadřovala k novému premiérovi velmi pochvalně. „Jiří Rusnok je mi jako člověk velmi sympatický, mám ráda jeho neokázalé chování, které v politice chybí,“ napsala v odpovědi čtenářům.

Zároveň dodala, že se s premiérem shodne i v některých politických otázkách. „Na společné schůzce s premiérem jsme se právě třeba na nutnosti zpřísnění financování politických stran i jiných mých prioritách zcela shodli. Jedna věc je ale program a druhou věcí, stejně důležitou, je schopnost vlády tento program prosadit ve sněmovně. Zatím se nezdá, že by Rusnokova vláda dostatek hlasů měla,“ míní Peake.

Možná ale některé hlasy poskytne – pokud se bude hlasovat o zákonech, které jí jsou blízké. „Českou republiku nepovažuji za nějakou hračku, se kterou si můžeme pohrávat jen tak z nějakého trucu. Samozřejmě, že rozumné návrhy, které budou v souladu s naším programem, podpoříme,“ tvrdí předsedkyně LIDEM.

V online rozhovoru také ujišťovala, že podpora Miroslavě Němcové platí. „Platí právě proto, že jsme si s ODS a TOP 09 plácli na společném prosazování zákona o úřednících, přísnějších pravidel pro financování politických stran včetně dohledového orgánu a zřízení povinného veřejného registru smluv. Do vzniku této politické situace se těmto našim prioritám ODS i TOP 09 bránily,“ vysvětluje Peake.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…