Kasalová a Vodochodský prý pracují v médiích. Jako členové mediálních rad nesmí

02.09.2014 20:28

Bývalá televizní manažerka a členka vysílací rady Jana Kasalová bude muset společně s moderátorem a rozhlasovým radním Ivanem Vodochodským vysvětlovat poslancům z mediálního výboru svoje příjmy. Oba totiž čelí podezření, že si přivydělávají v médiích, ačkoliv to zákon u členů mediálních rad omezuje. Na případ upozornil server iDnes.cz.

Kasalová a Vodochodský prý pracují v médiích. Jako členové mediálních rad nesmí
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Tito poslanci budou zřejmě hlasovat pro vydání

Vodochodského podezírají poslanci z toho, že stále pracuje jako moderátor. Na rádiu Frekvence 1 má uvádět pořad o vaření a na televizi Nova pracovat pro pořad Rady ptáka Loskutáka. Působí také jako zastupitel v Hradci Králové a je i krajským zastupitelem Královéhradeckého kraje.

Jana Kasalová si zase přivydělává mediálním tréninkem zaměstnanců Ministerstva vnitra. „Paní Kasalová poskytuje poradenskou a konzultační činnost Ministerstvu vnitra od 16. září 2013, a to na základě dohody o pracovní činnosti. Její hlavní náplní je podpora činnosti a analýza v oblasti mediálního prostředí v rámci rezortu a metodika komunikace pro manažery v oblasti PR,“ potvrdil iDnes.cz mluvčí ministerstva Vladimír Řepka.

Poslanci z mediálního výboru by o celé záležitosti měli rozhodovat na mimořádné schůzi v polovině září. Pokud by se pochybnosti potvrdily, navrhnou údajně plénu odvolání radního či radních.

Do střetu zájmů jsme se nedostali 

Vodochodský i Kasalová porušení zákona odmítají.

„Řešit tuto otázku je nesmysl. Pro Frekvenci 1 nepracuji už deset let,“ zlobí se Vodochodský. To, že si jako moderátor přivydělává, ale iDnes.cz potvrdil. „Jsou to jednorázové příležitosti, a s Novou už léta spolupracuji na pořadu o vaření. To je ale televize, která nemá s Radou Českého rozhlasu cokoliv společného,“ zdůraznil. Potvrdil také to, že je zastupitelem. „Zákon ale porušen není, protože jsem neuvolněným zastupitelem, tedy funkci nemám placenou jako své zaměstnání,“ řekl iDnes.cz Vodochodský s tím, že si sám nechal od právníků zjistit, jak je to v jeho případě se zákonem.

„Střet zájmů vylučuji. K celé věci bych se chtěla vyjádřit až po slyšení ve sněmovně,“ řekla iDnes.cz Jana Kasalová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…