Kašlu na vás, ministři, řekl si možná Andrej Babiš a šel raději rozdávat koblihy

16.05.2016 13:40

Server Aktuálně.cz si všímá práce ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. Ten totiž chyběl na poradě s ministry, v té době však rozdával koblihy v rámci předvolební kampaně do krajských zastupitelstev.

Kašlu na vás, ministři, řekl si možná Andrej Babiš a šel raději rozdávat koblihy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babiš schytal kritiku i od premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). V den, kdy byla porada o čerpání evropských dotací, Babiš vyjel do Karlovarského kraje, kde rozdával koblihy a setkal se s lékaři a zdravotními sestrami v místní nemocnici. Babiš však kritiku odmítá. Tvrdí, že má důležitější věci na práci. Porady podle něj hravě zvládne jeho náměstek. Jednání o evropských dotacích nakonec nebylo kvůli nízké účasti ministrů usnášeníschopné.

Babiš se s rozdáváním koblih pochlubil i na svém facebookovém profilu. Uvedl, že mu byla „kosa“ a že si musel půjčit bundu. Nyní však tvrdí, že v době, kdy se porada o evropských dotacích konala, nedělal kampaň své straně, ale byl na pracovním výjezdu.

Jeho slova však ne tak zcela potvrzuje mluvčí hnutí ANO Vladimír Vořechovský. „Kampaň začala a pan Babiš chce čas využít na maximum,“ uvedl pro server Aktuálně.cz. Podle jeho slov Babiš vnímá v kontaktu s lidmi svou sílu. „Když s nimi mluví, umí je získat,“ dodal. Horkou fázi kampaně však strana odstartuje až koncem srpna.

Původní text ZDE.

Kromě koblih má Babiš v plánu vždy i schůzku s krajským lídrem ANO a návštěvy nemocnic. „Po nemocnicích jezdím už druhý týden, abych se přímo dozvěděl od lékařů, sester a vedení krajských, fakultních a soukromých nemocnic skutečný stav našeho zdravotnictví,“ řekl k tomu Babiš. Ten je přitom k českému zdravotnictví dlouhodobě kritický. Tvrdí, že se v něm plýtvá penězi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…