Kauza Evy Michalákové a odebraných synů v Norsku pokračuje. Případ se vrací k soudu v Hodoníně

09.12.2017 14:28

Okresní soud v Hodoníně se bude znovu zabývat kauzou Evy Michalákové a jejích synů, které jí a jejímu tehdejšímu manželovi odebraly již před šesti lety norské úřady. Píší o tom Lidové noviny. Okresnímu soudu v Hodoníně případ vrátil brněnský krajský soud.

Kauza Evy Michalákové a odebraných synů v Norsku pokračuje. Případ se vrací k soudu v Hodoníně
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Michaláková se dlouhodobě domáhá vrácení obou synů. Krajský soud pak uvedl, že českým dětem nemůže být v naší vlasti odepřena soudní ochrana s odkazem na cizí rozhodnutí. Hodonínský soud však předtím již podruhé zastavil řízení, v němž se Michaláková domáhala vrácení svých dětí do péče prostřednictvím českých soudů. Michaláková se tehdy odvolala proti rozsudku, jenž označil norská rozhodnutí za dostatečná. 

„Odvolací soud se již podruhé jednoznačně zastal Evy Michalákové a jejích dětí,“ zkonstatovala obecná zmocněnkyně Michalákové Chalánková. Podle ní je státní občanství pro soud rovnocenným kritériem s obvyklým pobytem. 

K odebrání dětí, Denise a Davida, rodičům Michalákovým došlo kvůli podezření ze zneužívání, zanedbávání a týrání. Hoši v současné době vyrůstají odděleně ve dvou rodinách. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…