Kauza Hlubuček: Wollner žaluje Šlachtu

11.07.2022 14:01 | Ze sítí

Šéfredaktor reportážní publicistiky České televize Marek Wollner se rozhodl, že podá žalobu na předsedu hnutí Přísaha Roberta Šlachtu. Ten Wollnera na sociálních sítích obvinil, že nechal zastavit vznikající reportáž o jedné z kauz exnáměstka pražského primátora Petra Hlubučka (dříve STAN).

Kauza Hlubuček: Wollner žaluje Šlachtu
Foto: archiv ČT
Popisek: Novinář a spisovatel Marek Wollner

Šlachta na twitteru koncem června umístil fotku, na které vedle sebe sedí Wollner s Hlubučkem a přidal informaci, že měl Wollner jako šéf reportážní publicistiky ČT zastavit přípravy reportáže o kauze Lysolaje, do které je Hlubuček zapletený.

„Tohle si tady odložím. Ale, že jim to spolu sluší. Pojďme si počkat na vyjádření pana generálního ředitele ČT, kterému jsem poslal dotazy k zastavení celé kauzy o Hlubučkovi právě panem Wollnerem,“ uvedl bez dalších podrobností Šlachta na svém twitteru.

 

Wollner taková nařčení odmítl s tím, že reportáži dal zelenou, ale její autorka ji jednoduše nedodělala. „Autorka reportáže dostala na tu kauzu neskutečné množství času a nikdy to nedotáhla do konce. Já jsem v tom nehrál vůbec žádnou aktivní roli. Ani po několika urgencích nebyla schopná napsat scénář. Nakonec nějaký napsala, ale vlastně v té době už byla na odchodu z redakce, dostala nabídku jít na CNN Prima News, a tu kauzu mi nechala nedodělanou,“ uvedl Wollner pro Seznam zprávy koncem června. 

Samotná fotografie s Hlubučkem je prý z novinářské akce, kde byli oba hosty, aniž by se blíže seznámili. „Já jsem v životě s panem Hlubučkem nemluvil. Ta fotografie vznikla na předávání cen soutěže Czech Press Photo. Já jsem tam byl v roce 2018 jako čestný host, protože jsem předával cenu a podléhal jsem zasedacímu pořádku, který tam vytvořil organizátor. Vůbec jsem nevěděl, kdo vedle mě sedí. Vůbec jsem nevěděl, že to je nějaký pan Hlubuček a že je z magistrátu. Já jsem si s ním neřekl ani dvě věty. Jenom jsme se pozdravili, protože jsme vedle sebe seděli,“ vysvětlil Wollner s tím, že proti Šlachtovi zváží právní kroky.

Dnes na twitteru Wollner stručně oznámil, že na Šlachtu opravdu podá žalobu. „Po poradě s právníkem Arturem Ostrým, který vyhrál při Zdeňka Šarapatky nad Milošem Zemanem, jsem se rozhodl podat žalobu na Roberta Šlachtu,“ napsal Wollner.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…