Kauza Nagyová: Promluvil údajný ,,dárce kabelky"

25.06.2015 8:27

Exministr Vladimír Tošovský se brání nařčení detektivů, že bývalé šéfce premiérova kabinetu Janě Nagyové věnoval kabelku značky Christian Dior za bezmála 200 tisíc korun. Popírá i to, že by Nagyovou, dnes Nečasovou, znal. Informaci přinesl server Lidovky.cz.

Kauza Nagyová: Promluvil údajný ,,dárce kabelky"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nečasová je vedena do soudní síně

Jana Nagyová si ve své funkci měla přijít na dárky v hodnotě až 9,7 milionu korun. Dostávat je měla od manažerů, podnikatelů, politiků i lobbistů. Věnování daru nyní odmítl předseda představenstva České energetické přenosové soustavy (ČEPS) Tošovský. 

„Pan předseda paní Nečasovou nezná, nikdy se s ní nesetkal a žádný dar jí nedal. To je vše, co vám k tomu mohu říct,“ vzkázal Tošovský Lidovkám.cz po Barboře Peterové, mluvčí ČEPS. 

Tošovský podle Peterové vnímá celý případ jen z médií a netuší, proč se jeho jméno v souvislosti s celou kauzou tak skloňuje. Nagyovou podle ní nezná a nikdy ji neviděl. 

ČEPS spadá pod ministerstvo průmyslu a obchodu, ani to se však k celé kauze nechce vyjadřovat. „Ministerstvo nedisponuje důvěrnými informacemi z průběhu vyšetřování. Stejně tak nemá k dispozici zmíněný policejní protokol. Není proto možné hodnotit obsah tohoto dokumentu, natož vyvozovat jakékoliv důsledky,“ uvedl mluvčí ministerstva František Kotrba s tím, že pokud došlo k porušení zákona, je věcí orgánů činných v trestním řízením, aby danou věc prošetřily. 

Původní text najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…