Kauza dne: Hana Lipovská v jednom autě s Ovčáčkem. Omluvila se, ale...

17.06.2020 10:14

Nová radní ČT Hana Lipovská byla včera přistižena, jak z Pražského hradu odjíždí v hradním superbu spolu s mluvčím prezidenta republiky Jiřím Ovčáčkem. Na svém facebookovém profilu se omluvila. O celé věci píše server Pavla Šafra Forum24.cz.

Kauza dne: Hana Lipovská v jednom autě s Ovčáčkem. Omluvila se, ale...
Foto: Repro XTV
Popisek: Ekonomka a analytička Hana Lipovská

Fotografie, jak radní ČT Hana Lipovská, kterou na její post nominoval Dominik Duka, nasedá do hradního superbu s mluvčím prezidenta Jiřího Ovčáčka, se objevila na Twitteru. Již dříve byla Lipovská přistižena s Ovčáčkem ráno u jeho domu, server Forum24.cz si také všímá toho, že na jednání rady ji vozí někdejší komunistická kandidátka na prezidentku Jana Bobošíková.

Anketa

Je Nora Fridrichová kvalitní novinářka?

7%
93%
hlasovalo: 27311 lidí

„Hned po svém zvolení jsem řekla: ‚Když udělám chybu, opravte mě‘. Včera jsem se dopustila hrubé chyby. Uvědomila jsem si ji při pohledu na fotografii pana Kamila Švece. Využila jsem totiž služeb automobilu organizace placené daňovými poplatníky ze státního rozpočtu. Ta chyba mě mrzí o to více, že jsem si jako členka Rady České televize měla uvědomit střet zájmů, do kterého jsem se v ten moment dostala, a do automobilu, který je financován ze státního rozpočtu, nikoli soukromý, vůbec nenastoupit,“ napsala následně na svůj facebookový profil Lipovská.

„Omlouvám se za to. V tuto chvíli řeším způsob, jak cestu uhradit. Rozhodně ale nepovažuji za chybu, že se setkávám s lidmi včetně Jiřího Ovčáčka. Jsem přesvědčená, že ve svobodné, demokratické společnosti se může člověk setkávat s kýmkoli. A v tom budu pokračovat,“ uzavřela.

„Je opravdu potřeba se ptát, proč je radní Lipovská tak často v kontaktu s Hradem, který by Českou televizi nejraději zrušil anebo zestátnil. A dále, kam spolu Ovčáček a Lipovská jezdí? A proč si na to berou hradní limuzínu? Tohle je tedy ta nezávislost? A opravdu je to tak, že arcibiskupova nominantka je velkou kamarádkou někdejšího komunistického propagátora z Haló novin? Propagátora těch komunistů, kteří věznili arcibiskupa Duku, kteří totálně zničili církev, kteří mučili a vraždili kněze a kteří by dnes rádi aspoň zdanili církevní restituce? Takhle to má být? Aha,“ okomentoval celou věc na serveru Forum24.cz Štěpán Malát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…