Kauza hrabivý Pelta: Nový vývoj. Již se to dotýká i Bohuslava Sobotky

12.06.2017 8:08

Kromě výhod pro exšéfa fotbalové asociace Miroslava Peltu mohlo o rozdělování sportovních dotací rozhodovat i politické zadání. O tomto podezření informuje dnešní vydání MF Dnes.

Kauza hrabivý Pelta: Nový vývoj. Již se to dotýká i Bohuslava Sobotky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Pelta

V obvinění Miroslava Pelty a někdejší náměstkyně Ministerstva školství Simony Kratochvílové stojí, že finanční podpora projektů nebyla rozdělována podle splnění předepsaných kritérií, ale podle politického zadání. Záleželo pak i na přínosu, které poskytnutí dotace přineslo. 

MF Dnes pak uvedla, že peníze mířily například do školy, kam chodila ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD), do společnosti, která sponzoruje Peltův klub, i do Slavkova u Brna, odkud je premiér Bohuslav Sobotka. Hovoří se i o jménu Sobotkova bývalého asistenta Romana Hanáka. Jména straníků ČSSD Karla Březiny, ministra Jana Chvojky či Miroslava Jansty figurují i v odposlechnutých rozhovorech, jež přinesl server Seznam Zprávy. Zaznívají však i jména politiků ANO. 

Anketa

Je dobře, že platí zákaz kouření tak, jak byl schválen?

hlasovalo: 6292 lidí

Původní text ZDE

Hanák podle MF Dnes například do výběrové komise doporučil jednu úředníci Jihomoravského kraje. Ta se však Peltovi ani Kratochvílové podle odposlechů nelíbila, a tak ji chtěli dát nevýznamné hodnoticí kritérium. Mezi obviněnými nefiguruje ani Hanák. Odmítá, že by se sám v celé věci nějak angažoval. Brání se také  i oba obvinění – Pelta i Kratochvílová. Pelta tvrdí, že jen lobboval za peníze pro celý sport.

MF Dnes pak obsáhle informuje o společnosti Prostavby, jež byla zhotovitelem stadionu. Ta totiž figuruje i v dalším dotačním průšvihu ve Znojmě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…