Kauza s Dalíkem? Neumím to komentovat, odmítá ministr z ODS

09.10.2012 19:15

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba odmítl v ČT komentovat kauzu kolem lobbisty Marka Dalíka, přestože mu moderátorka připomněla, že Petr Nečas byl v Topolánkově vládě. Kuba prý tuto kauzu dobře nezná.

Kauza s Dalíkem? Neumím to komentovat, odmítá ministr z ODS
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Martin Kuba

„Mně se tato situace bez znalostí těch procesů velice složitě komentuje,“ prohlásil v Interview ČT24 ministr Martin Kuba. „Nevím, jestli spojovat tuto kauzu se současným vedením,“ odvětil na poznámku moderátorky, že nynější premiér Petr Nečas byl ve vládě Mirka Topolánka ministrem.

„Já opravdu neumím okomentovat tento případ,“ odmítal dál. Poznamenal pouze, že velké strany i kvůli takovým případům částečně mohou za rozladění ve společnosti.

Kuba se chystá na blížícím se kongresu ODS kandidovat na místopředsedu, zálusk si dělá i na pozici 1. místopředsedkyně Miroslavy Němcové. Na Nečasův post prý ale nemyslí, stejně tak prý nikdo ve straně. „Nevidím v ODS nikoho, kdo by nesl dlouhodobě jinou ideologii než Petr Nečas,“ uvedl. Vzápětí si však zřejmě vzpomněl na skupinu kolem Petra Tluchoře a dodal, že alespoň nikdo schopný.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…