Kauzy Janouška a Svobody. Server nachází údajně skryté souvislosti

25.09.2014 10:51

Dvě soudní jednání z poslední doby zaujala bývalého hradního vicekancléře a šéfredaktora webu Protiproud Petra Hájka. O jednom se nepíše vůbec, to druhé je naopak rozpitváváno do nejmenšího detailu. Obě prý ukazují, co se u nás děje.

Kauzy Janouška a Svobody. Server nachází údajně skryté souvislosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

Prvním procesem, který má právě v Praze odvolací řízení, je kauza Jakuba Svobody. Občanský aktivista vyfasoval v první instanci čtyřměsíční podmínku za to, že spálil vlajku Evropské unie. O jeho procesu se přitom prakticky nepíše.

Původně vyšetřovatelé chtěli proti aktivistovi vytáhnout paragraf hanobení státního symbolu. Jenže během vyšetřování všechny odborné posudky konstatovaly, že ona „vlajka EU“ žádným oficiálně uznávaným symbolem není. To však neznaméná, že by aktivistu orgány činné v trestním řízení nechaly být. Jen použily jiný paragraf. Ten o výtržnictví, pod který se vejde spousta věcí.

Provinění spočívá dle trestního zákoníku v „hrubé neslušnosti nebo výtržnosti“, která spočívá v napadení jiného, hanobení hrobu či historické památky, případně narušení sportovního utkání či obřadu.

„Je malý požár na předem ohlášeném a povoleném politickém shromáždění hanobením unijního hrobu? Že by Evropská unie byla již jen historickou památkou?" posmívá se Hájek podřazení pod paragraf o výtržnictví. Nakonec ale došel k závěru, že se nejspíš bude jednat o narušení „obřadu“. „Brusel je přece výsostně okultní záležitost. Nejspíš si tedy stěžovali zednáři,“ soudí Hájek, známý kritik „Nového světového řádu“.

Druhý proces Hájek vykládá jako proces s opilcem, který při dopravní nehodě zranil paní. Mnohem zásadnější ale podle něj byl fakt, že tímto opilcem byl „politický podnikatel a miliardář“, jak naše média třídně prezentují Romana Janouška. Toho podle něj prokurátor Ištvan kdysi zařadil do svého fiktivního zdůvodnění vládního puče, jenže se na něj naše justice ani média nedokázaly nijak dostat, takže dobře posloužila bouračka.

Hájek nachází souvislost mezi oběma kauzami - tou dopravní a „výtržnickou“ - ve snaze o likvidaci pokusu o skutečnou pravici v této zemi, který je spojován především s Václavem Klausem. ODS byla přestavěna na béčko Kalouskovy „konzervativní“ TOP 09, a následně se média, a pod jejich tlakem následně i orgány trestního řízení, zaměřila na ty, kteří tomu chtěli čelit.

„Série nelegálně zveřejněných policejních odposlechů vytvořila algoritmus: Řekne-li se Janoušek, ozve se v myslích respondentů jméno Pavel Bém. Zazní-li Bém, má se ozvat Václav Klaus,“ popisuje Hájek. Tato neuvěřitelná mediální operace se podle něj zdařila. Přesto, že kromě Janouškovy bouračky ze všech legend o kmotrech nikdo nic neprokázal.

Nelze se prý divit, že česká média o tomto nepíší. Je to totiž do značné míry „jejich“ válka. „Je to obraz havárie politického systému, kterému se ještě v první polovině devadesátých let minulého století právem říkalo demokracie,“ uzavírá Hájek.

reklama

autor: jav

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…