Kde chce ČSSD vzít na všechny své předvolební sliby peníze? Hamáček napověděl

18.06.2017 7:25

O tom, co ohledně živnostníků prohlásil v těchto dnech šéf Senátu Milan Štěch, i o tom, co může pro stranu znamenat odchod Bohuslava Sobotky a co ČSSD hodlá pro voliče udělat, promluvil pro deník Právo šéf sněmovny a místopředseda sociálních demokratů Jan Hamáček.

Kde chce ČSSD vzít na všechny své předvolební sliby peníze? Hamáček napověděl
Foto: Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Sjezd ČSSD v Brně

Jak Jan Hamáček v rozhovoru pro Deník Právo řekl, bylo jasné, že na vývoj ve straně je nutné reagovat. Uvedl také, že to není jen o tom, že z vedení strany odešel Bohuslav Sobotka, ale i o vnímání sociální demokracie. „Jsem přesvědčen, že strana musí teď směrem k voličům víc komunikovat,“ uvedl Hamáček.

Promluvil i o své představě ohledně voleb. „Pokud by volební výsledek začínal dvojkou, byl by to úspěch,“ sdělil šéf sněmovny. Vyjádřil se i k tomu, že jak mnohá média uvádí, ve vedení strany jsou teď vlastně tři politici. „My jsme nezvolili cestu tří tváří. Jasně jsme řekli, že volebním lídrem a kandidátem na premiéra je Lubomír Zaorálek,“ vysvětlil Hamáček s tím, že on bude mluvit k voličům a bude tváří strany v říjnových volbách.

Jan Hamáček v rozhovoru uvedl také, jak chtějí voliče oslovit. „Nabídkami konkrétních řešení a jejich porovnáním s tím, co nabízejí naši konkurenti. Chceme zvyšovat minimální mzdu, zajistit růst mezd,“ říká Hamáček s tím, že o to prý v dosavadní vládě sváděli obrovský boj s Andrejem Babišem. „Nabízíme i pomoc mladým rodinám při zakládání rodiny, při pořizování bydlení,“ dodal Hamáček.

Na otázku, kde na to chtějí vzít, odpověděl. „Kromě toho, že budeme pokračovat ve zlepšování výběru daní, tak je třeba se podívat i na to, jak  ČR odtékají stamiliardy do zahraničí,“ uvedl Hamáček a mimo jiné také řekl. „Je možné přijít s daní na bankovní aktiva, která by část obrovských zisků bank udržela v ČR.“

Jan Hamáček se v rozhovoru vyjádřil i k výroku Milana Štěch. Ten se vyjádřil v tom smyslu, že by zvýšil odvody živnostníkům a tím docílil, aby se nechali zaměstnat. Podle Štěcha by se tím mohl řešit nedostatek pracovních sil v tuzemských firmách. „Ten výrok považuji za velmi nešťastný a v této i v jakékoliv jiné době nevhodný,“ uvedl Hamáček s tím, že ČSSD naopak prosadila umožnění paušálních nákladů, což, jak říká, živnostníkům velmi ulevilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…