Kdo je tady blbec? Kalousek vyvolal značný rozruch

13.03.2021 17:36

Co se to děje? Miroslav Kalousek vystoupí u Jaromíra Soukupa. Exposlanec z řad TOP 09 vyvolal na sociálních sítích pořádný rozruch. Bývalý místopředseda ČSSD Michal Hašek si vzpomněl, jak Kalousek Soukupa v minulosti označoval za lháře a striktně odmítal chodit do jeho pořadů. Novinář Jan Moláček na Kalouska udeřil. Exposlanec kontroval citací z Bible.

Kdo je tady blbec? Kalousek vyvolal značný rozruch
Foto: Repro ČT24
Popisek: Exposlanec Miroslav Kalousek (TOP09)

Před pár lety si Jaromír Soukup zval do TV Barrandov týden co týden prezidenta Miloše Zemana, vychvaloval ho, omlouval se za každou, i za neexistující chybu, kterou mu Miloš Zeman vyčetl... a svorně spolu kritizovali opozici, jejímž důležitým představitelem tehdy byl Miroslav Kalousek.

Ale teď se karta obrací. Jaromír Soukup oznámil, že chystá pořady s Miroslavem Kalouskem coby hlavním protagonistou.

„Exkluzivní rozhovory Jaromíra Soukupa a Miroslava Kalouska na aktuální politická i společenská témata. Dozvíte se kritické názory exministra financí a politického matadora na minulé i současné dění, na vládu i na chování politických stran. Každý díl bude zaměřený na jinou oblast dění, uslyšíte v nich nejen kritiku, ale i konstruktivní návrhy,“ oznámila TV Barrandov k pořadu Hovory Kalousek Soukup. Rozhovory budou probíhat každý čtvrtek ve čtvrt na devět večer. Tedy ve stejný den a tutéž hodinu, v jakou před lety probíhaly hovory s prezidentem Zemanem.

Sám Kalousek k tomu poznamenal, že se odhodlal vylézt ze své bubliny.

„Nejraději jsem tady na síti s vámi. Je ale příliš pohodlné zůstávat v jedné názorové bublině. Rád jsem proto přijal výzvu diskutovat v novém pořadu na TV Barrandov každý čtvrtek ve 20:15. Budu si vážit vaší případné pozornosti a vašich reakcí,“ napsal někdejší poslanec.

Miroslav Kalousek vyvolal rozruch

Na sociálních sítích tím vyvolal pořádný rozruch.

Aktivista a velký podporovatel EU Tomasz Peszyňski se nestačí divit.

„Tak to je síla... TV Barrandov Miroslava Kalouska. Opravdu velmi nečekané spojení... V téhle zemi se fakt něco děje a něco se mění,“ kroutí hlavou Peszyňski.  

Miroslav Kalousek vyvolal rozruch

Někdejší poslanec ČSSD Michal Hašek se od plic zasmál a přičinil poznámku o blbcích.

„Mirek Kalousek bude mít s Jaromírem Soukupem vlastní diskusní pořad na česko-čínské TV Barrandov... Dochází tak na slova prezidenta Miloše Zemana – jenom blbec nemění svůj názor. Nechám na úvaze čtenáře, kterého z pánů se to týká,“ napsal Hašek.

Připomněl také, jak Kalousek odmítal chodit do pořadů Jaromíra Soukupa s poznámkou, že Soukup ve svých pořadech lže.

Miroslav Kalousek vyvolal rozruch

Novinář Deníku N Jan Moláček sdělil Kalouskovi, že pomáhá Jaromíru Soukupovi vytvářet představu, že dělá seriózní žurnalistickou práci, zatímco Soukup předvádí jen mediální manipulace.

„Já jsem přesvědčen, že smazávání hranice mezi mediální manipulací a žurnalistikou má opačný efekt. Soukup dělá to první, každý seriózní politik/komentátor, který s ním spolupracuje, mu pomáhá vytvářet dojem, že dělá to druhé,“ napsal Miláček.

Kalousek kontroval citátem z Bible.

„‚Nesuďte a nebudete souzen‘. Lukáš 6.37,“ pravil Kalousek.

Jenže Moláček na to konto také citoval z Písma.

„‚Nepodílejte se na neužitečných skutcích tmy, naopak je nazývejte pravým jménem.‘ Efezským 5,11,“ reagoval Moláček.

Miroslav Kalousek vyvolal rozruch

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…