Kdy začne náboženská válka? Poslanec, který poskytl prostor Kláře Samkové, odpovídá

31.07.2016 9:25

Z PROFILŮ Poslanec Zdeněk Soukup (ANO), jenž na půdě Poslanecké sněmovny zorganizoval konferenci s názvem „Máme se bát islámu?", kde advokátka Klára Samková přirovnala muslimskou víru k nacismu, se pustil do sepisování odpovědí na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Vysvětloval mimo joné, proč se zasadil o ustavení platformy na obrany evropské kultury na půdě Poslanecké sněmovny.

Kdy začne náboženská válka? Poslanec, který poskytl prostor Kláře Samkové, odpovídá
Foto: red, jp
Popisek: Zdeněk Soukup (ANO)

Čtenářka serveru ParlamentníListy.cz Prosíková se poslance Zdeňka Soukupa (ANO) ptala, zda nezaložil platformu na obranu evropské kultury na půdě Poslanecké sněmovny jen proto, aby se zviditelnil před nadcházejícími krajskými volbami. Problém muslimské migrace řeší přece jen Evropa už přes rok, ale zmíněná platforma vznikla teprve nedávno. „Nevěřím v upřímné jednání politiků. Jak tuto situaci na domácí půdě vidíte Vy?" ptala se.

Soukup oponoval, že se k migrační krizi vyjadřuje dlouhodobě a dlouhodobě pozvedá svůj kritický hlas proti přijímání statisíců migrantů do Evropy. Připomněl mimo jiné, že v této věci i interpeloval premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD). Ve své snaze hovořit o tomto tématu navíc ani v Poslanecké sněmovně nezůstal osamocen.

„Nicméně byly to osamělé hlasy ‚žíznícího na poušti‘. Platforma zákonodárců na obranu evropské kultury a jejího dědictví je pokus dát tyto hlasy dohromady, aby získaly určitou sílu a oporu. Platforma chce i ostatní poslance pravdivě informovat o migraci s tím, aby poznatky a názory přenášeli do svých politických klubů. Brzy spustíme internetové stránky, na kterých budeme diskutovat s našimi voliči. Každý na nich může vyjádřit svůj názor, popsat své zkušenosti, případně vyjádřit platformě podporu. Věřte, že ji bude potřebovat,“ žádal čtenářku. Zájemci o členství či o debaty ale musí mít ještě chvíli strpení. Vše se teprve rozbíhá.

Paní Markéta Jandísková se ptala, jak by asi podle představ německé kancléřky Angely Merkelové vypadala náboženská válka, když podle jejich názoru dosud  náboženskou válku nevedeme. „Pokud se nejedná o válku náboženskou – islámští věřící proti neislámským věřícím, jak by ta válka tedy vypadala, kdyby se jednalo o náboženskou válku? Válka začne, až se křesťané a nemuslimové začnou bránit proti muslimům? Do teď se to totiž nestalo, nikdo z vedení EU nebrání křesťansko-židovské náboženství, ale politici EU dělají přesný opak...,“ poznamenala kriticky.

Další odpovědi poslance naleznete zde

Soukup konstatoval, že na to může odpovědět snad jen tolik, že si sám občas klade podobné otázky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…