Kdybych měla na kampaň příliš peněz, dám je na charitu, říká Roithová

06.03.2012 16:07

Zuzana Roithová chce vyrazit do boje o Hrad s dvoumilionovou kampaní. Přesto věří, že oproti mužským kandidátům má výhodu. „Ženy umí věci lépe organizovat, mají blíž ke zdravému rozumu a umí víc mluvit o praktických věcech než o heslech,“ řekla Roithová.

Kdybych měla na kampaň příliš peněz, dám je na charitu, říká Roithová
Foto: roithova.cz
Popisek: Europoslankyně za KDU-ČSL Zuzana Roithová

„KDU-ČSL nebude dávat žádné peníze a já jsem i řekla, že je nechci. Teď jsem vložila dvě stě tisíc na účet, který je otevřen pro podporu. Předpokládám, že najdeme způsob, jak vést kampaň tak, aby nebylo potřeba příliš peněz. Dokonce kdyby jich bylo víc, dáme zbytek na charitu,“ popsala Roithová pro MF Dnes.

Další plány se budou odvíjet od prováděcího zákona, který musí Parlament ještě schválit. „Jasnější strategii bude možné připravit až potom. Už teď se svojí asistentkou a svými přáteli procházíme maily a pravděpodobně právě ti lidé, kteří mě oslovovali už delší dobu a nabízeli svou pomoc, budou asi těmi, na které se obrátím v prvé řadě,“ dodala.

Roithová se chce na prezidentskou kandidátku zařadit na základě padesáti tisíců podpisů obyvatel. Na nominaci zastupitely nemůže spoléhat, protože lidovci nemají dostatečný počet poslanců a senátorů.

Ve volbách bude pravděpodobně soupeřit s Janem Fischerem, Janem Švejnarem nebo Karlem Schwarzebergem. Sokyní jí bude Miroslava Němcová a Jana Bobošíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…