Kdysi tento muslimský politik přebíral ocenění od britské královny. Potom ale začal psát takové „ošklivé věci“ na Facebooku

26.04.2017 7:34

Dlouhé měsíce procházely muslimskému poslanci za britské Liberální demokraty Ashuku Ahmedovi ostudné antisemitské výroky na Facebooku. Britský deník Daily Mail si na ně nyní posvítil a s kariérou „příkladného muslima“ je konec.

Kdysi tento muslimský politik přebíral ocenění od britské královny. Potom ale začal psát takové „ošklivé věci“ na Facebooku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Jednapadesátiletý Ahmed přitom dosáhl v politice i kariéře značných úspěchů. V roce 2009 převzal přímo z rukou královny ocenění za své služby mladým lidem. Ve stejném roce se také dostal v rámci ankety deníku Independent „Happy List 2009“ mezi stovku vyvolených, kteří udělali z Velké Británie „lepší a spokojenější národ“. O rok později byl poslanec za Luton South přímo ve Sněmovně lordů oceněn za to, že byl inspirativním vzorem pro britské muslimy.

Na veřejnosti se pan Ahmed choval jako příkladný a loajální britský muslim. Na sociálních sítích se v něm však probudil antisemita a muslimský radikál. Až příliš se spoléhal na pověstnou britskou toleranci a své výsostné postavení. Nicméně redaktoři britského deníku Daily Mail na jeho proslulost příliš nehleděli a nachytali jej na švestkách. Jím publikované komentáře na Facebooku vůbec nenapovídají o tom, že by měl coby člen Liberálních demokratů liberální názory.

Anketa

Co říkáte na příběh Emmanuela Macrona a jeho o 24 let starší ženy?

hlasovalo: 5008 lidí

Ahmed zveřejňoval příspěvky, ve kterých srovnával Židy s nacisty a naznačoval, že sionisté ovládají celý svět. Dokonce tvrdil, že řídí i konkurenční stranu liberálů a konzervativců. Nezdráhal se publikovat ani fotografii izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, kde byl zobrazen jako Adolf Hitler s popiskem: „Šílenství. Dovolíme, aby se některé věci děly stále dokola a čekáme, že snad dopadnou jiným výsledkem“.

Nenávistný antisemitismus muslimského poslance neznal hranic. Jindy zase sdílel video vytvořené extremistickou antisemitskou skupinou AshkeNazi, na kterém se tvrdí, že vedení ve Spojených státech převzal židovský kmen Aškenázů. „Mezi své facebookové přátele potom vědomě šířil antisemitskou spikleneckou teorii, podle které byl „Islámský stát stvořen židovskými médii a jich loutkami s cílem ospravedlnit vraždění“.

Redakce Daily Mail poslala screenshoty výše uvedených ostudných komentářů přímo liberálnímu poslanci Ahmedovi, který celou věc odmítl komentovat. Pouze poslal policejní záznam, že již byl kvůli tomuto svému provinění vyšetřován. Nicméně odezvu zjištění britského deníku nakonec mělo. „Poslali jste nám e-mail se screenshoty v 11:55 a v 11:56 jsme pana Ahmeda suspendovali. Lidé s takovými názory u nás nemají místo,“ uvedl mluvčí Liberálních demokratů

Jak se podařilo britskému deníku zjistit, Ahmed byl za svůj antisemitismus vyšetřován před třemi lety, ale žádné neblahé následky to pro něj nemělo. Strana svého „muslimského antisemitu“ podržela, a dokonce byl jmenován viceprezidentem nezávislého policejního poradního sboru. Nové odhalení patrně bude stát Ahmeda politickou kariéru a pohádka o „integrovaném britském muslimovi“ tak bude mít velmi hororový konec. Samotným Liberálním demokratům aféra patrně příliš neublíží. Už takhle při posledních volbách naprosto propadli a z původních 57 jim zůstalo jen 8 křesel.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…