Když jsme přežili Kelly Family, přežijeme i Alexandrovce, míní Šídlo

16.10.2015 11:18

Komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo napsal pár slov k vystoupení Alexandrovců v Česku. Nijak přitom nešetřil ani Helenu Vondráčkovou, ani Lucii Bílou, ani Karla Gotta a nezapomněl ani na Václava Klause.

Když jsme přežili Kelly Family, přežijeme i Alexandrovce, míní Šídlo
Foto: Alexandrovci
Popisek: Alexandrovci

Prezident Miloš Zeman poskytl záštitu akci ruského armádního souboru Alexandrovci, jejich pěveckým vystoupením v Česku; a Helena Vondráčková se pro server šířící ruský pohled na svět vyjádřila, že musíme přestat spojovat politiku s kulturou. To je na první pohled pochopitelná myšlenka, ovšem jen do chvíle, než si uvědomíme, že Alexandrovci jsou armádním sborem. Armádním sborem vojáků, kteří okupují Krym a bojují na východní Ukrajině.

„Tak ještě jednou pro Helenu Vondráčkovou: turné Alexandrovců je asi tak nepolitická akce jako Festival politické písně Sokolov nebo Sovětská píseň v Ostravě, kde tak pěkně v roce 1987 předvedla hity Aly Pugačevové. Nebo předvolební kampaň v roce 2004, při které Vondráčková tak zcela apoliticky nechyběla. Nebo – abychom nespravedlivě nezapomněli i na další hvězdu ze společných fotek s muži v uniformách – jako když Lucie Bílá pěla s Karlem Gottem v roce 1998 na Staroměstském náměstí Václavu Klausovi „Když mi dáš pac“, k čemuž k dokonalosti chyběl jen soubor Alexandrovců v pozadí,“ poznamenává komentátor.

To ale na druhé staně neznamená, že bychom nebyli svobodnou zemí. Jeden koncert Alexandrovců to nezmění; a když už jsme přežili koncerty Kelly Family, přežijeme nakonec i Alexandorvce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…