Když se vám na státní svátek rozbije lednička... Chmurné líčení Markéty Šichtařové

11.05.2018 11:13

Ekonomka Markéta Šichtařová se zase jednou zdravě naštvala. Kvůli jednomu konkrétnímu výmyslu politiků. Tlak jí znovu zvedl i Karel Marx.

Když se vám na státní svátek rozbije lednička... Chmurné líčení Markéty Šichtařové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová

Tento týden jsme si připomínali 73. výročí konce druhé světové války. Z rozhodnutí politiků je většina obchodů v tento den uzavřena. A to je právě to, co zvedlo ze židle ekonomku Markétu Šichtařovou. V textu uveřejněném na blogu iDnes.cz vysvětlila proč. Právě v tento den se jí rozbila lednička, potraviny v ní uložené získaly nezdravou barvu a ona neměla čím nakrmit rodinu. Neměla ani kde nakoupit čerstvé potraviny, protože většina obchodů byla zavřena.

„Když už jsme došli tak daleko, že v rámci multikulti jsme tolerantní vůči všem možným cizím zvykům a svátkům, když už se u nás vedle Vánoc běžně slaví i Ramadán či Chanuka a považujeme za normální to tolerovat, pak mi nedává smysl, aby mě někdo nutil, že musím uctívat kupříkladu 28. září. Anebo že ho musím uctívat zrovna tím jedním způsobem, který mi někdo nadiktuje,“ zlobila se Šichtařová.

„Popravdě – stávající zákaz mi ani tak moc, technicky vzato, nevadí, dokážu se mu přizpůsobit. Ale hodně mi vadí principiálně, protože otevírá stavidla. Boří tabu. Posouvá práh naší citlivosti,“ pokračovala dáma s tím, že všechno může skončit jedním velkým kolapsem.

Mnozí lidovečtí politici už dnes volají po tom, aby byly obchody zavřeny o větším počtu svátků. Nebo o všech nedělích. Lidé si na to zvyknou. A pak se třeba zavřou obchody i v sobotu. A pak přestane o víkendech jezdit veřejná doprava. Řidiči přece také mají nárok na volno, rozvíjela dál svou úvahu ekonomka.

Nijak ji neuklidnilo, že v západní Evropě je běžné, že o nedělích mají obchody zavřeno. Jak se ukázalo, v západní Evropě je také obvyklé oslavovat jednoho z vůdců komunismu Karla Marxe, kterého Šichtařová považuje za odpudivého.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …