Když věříte lháři Zemanovi, jste sami lháři. Ostrý vzkaz národu od publicisty

01.09.2016 21:10

Dnešní rozhodnutí soudu, podle kterého se Hrad musí omluvit za některé Zemanovy výroky o Ferdinandu Peroutkovi, vedly publicistu Vladimíra Kučeru na jeho blogu na serveru Aktuálně.cz k obsáhlejšímu zamyšlení nad českým prezidentem i nad českým národem.

Když věříte lháři Zemanovi, jste sami lháři. Ostrý vzkaz národu od publicisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman při rozhovoru pro Blesk ze zámku v Lánech

Kučera píše, že „pravda není právě silnou stránkou osoby, jež dobyla Pražský hrad a nedobytně a zbaběle se v něm opevnila“. Poukázal na to, že soud například rozhodl, že Zeman lživě obvinil novináře Ivana Brezinu. Nejvyšší správní soud konstatoval, že ve volební kampani zemanovci nešetřili lží. Poukazuje také na server Demagog.cz, kde je prý seznam Zemanových nepravdivých výroků.

Celý text je ZDE.

Kučeru zaujalo, že ředitel základní školy ve Stochově na Kladensku Milan Hampel předal Miloši Zemanovi žákovskou knížku, v níž v rubrice Chování stálo, že Zemanovi fandí 78 procent obyvatel ČR. „Asi má pan ředitel novější informace než já; podle letního průzkumu je Miloš Zeman důvěryhodný pro téměř dvě třetiny zdejších občanů,“ podotýká Kučera s tím, že i tak je to „řádný statistický koláč“.

A pokládá si otázku, kým jsou lidé, kteří důvěřují Miloši Zemanovi.

V této souvislosti citoval jeden dřívější Zemanův výrok: „Vláda, která toleruje zloděje a tuneláře, je sama objektivně vládou zlodějů a tunelářů.“ Z toho vyplývá, že pokud platí A návazně na B, pak platí i C. Přirozená parafráze této logické úvahy: „Národ, který ve své většině považuje za důvěryhodného lháře, je sám objektivně z většiny národem lhářů,“ jej prý trápí.

A vzpomněl si na posmutnělá slova komika Vlasty Buriana: „Česko je nejkrásnější zemí na světě. Jen je škoda, že zde žijí Češi.“

 


 

reklama

autor: vam

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …