Kecy! Zavřít ji! Generál Blaško drsně o ženě, kterou mají ráda média. Svědectví z Bruselu

28.10.2019 9:25

Europoslanec za SPD, generálmajor Hynek Blaško se na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz vyjádřil k otázkám čtenářů, mimo jiné hovořil o kapitánce lodi plné migrantů Sea Watch 3 Carole Racketeové.

Kecy! Zavřít ji! Generál Blaško drsně o ženě, kterou mají ráda média. Svědectví z Bruselu
Foto: Archiv HB
Popisek: Generálmajor v záloze Hynek Blaško

„Po nejprotežovanější záškolačce Gretě spílá europoslancům nejprotežovanější pašeračka migrantů. Hra na zákony končí. Tak takhle umírá demokracie, za potlesku vestoje. Německá kapitánka lodi Sea Watch 3 Carola Rackete dostala podle zahraničních médií v minulém týdnu prostor ve výboru Evropského parlamentu pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci, kde europoslanci diskutovali o záchranných metodách ve Středozemním moři a rostoucí kriminalizaci členů neziskových organizací, aktivistů a dobrovolníků, kteří zachraňují lidi pokoušející se překonat Středozemní moře. Neměli by dostat v europarlamentu slovo spíše nebozí šoféři, kterým se bez jejich vědomí dostali do kamiónů imigranti a kteří za to byli postiženi vězením?“ zeptal se Blaška čtenář.

Anketa

Existoval v Československu doopravdy jeden československý národ?

56%
44%
hlasovalo: 7691 lidí

„Neuvěřitelné se stává skutečností. Pašeračka lidí má v parlamentu (EU) prostor pro svoje kecy a obhajobu svého jednání. Nikdo z těch, kteří tam byli, jí neřekl, že za životy těch utopených je zodpovědná i ona, protože jim dává falešnou naději. Nikdo z těch, kteří tam byli, jí neřekl, že s jejím počínáním občané Itálie nesouhlasí a nesouhlasí s ní valná většina obyvatel evropských zemí, ale to je jí absolutně jedno. Ona přece zachraňuje. ‚Zachraňuje‘ nebohé migranty, ale já bych ji zavřel,“ poznamenal Blaško.

Anketa

Podporujete přijetí eura? (Hlasování od 12.2.2019)

8%
92%
hlasovalo: 13416 lidí

„Zdržuji se hlasování. Není na čase tuto položku při hlasování zrušit? Poslanec či zastupitel musí mít při hlasování jasný názor. ANO, či NE, je jednoznačné, ale ‚zdržuji se‘ je bez stanoviska a nic neřeší a navíc výsledek hlasování neovlivní a je to populistické. Jaký je Váš názor?“ zeptal se Blaška další čtenář.

„Materiály předkládané ke schválení jsou kolikrát koncipovány tak, že nemáte jinou volbu než se zdržet nebo nehlasovat vůbec, protože pokud dáte pro, jako v případě Smlouvy M-R, jste napadán, že neznáte historii, ale nikdo se neobtěžuje to schvalované dočíst do konce. V dalších bodech je napsáno, že se bojuje proti všem formám diktatury atd. Když dáte proti, tak vlastně odmítáte tento boj. Takže zbývá zdržet se anebo nehlasovat. Politika je svinstvo,“ odvětil europoslanec.

Otázky i odpovědi si můžete přečíst ZDE.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …