Klasnová na Frekvenci 1: Sobotka prý skončí v čele ČSSD

21.01.2012 6:16

Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny v rozhovoru pro Frekvenci 1 zpochybnila současný mandát předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky. Podle jejích slov se v poslaneckých kuloárech šíří informace o tom, že by ho v čele strany mohl někdo vystřídat. Konkrétní jméno dosud nepadlo. Důvodem je Sobotkovo spojení v kauze MUS.

Klasnová na Frekvenci 1: Sobotka prý skončí v čele ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake, Kateřina Klasnová a Radek John

Jak Klasnová uvedla: "Sociální demokracie sice vypadá sceleně, ale ono to tak není," řekla v souvislosti s kuloárními informacemi, že by měl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka opustit svou funkci. "Poslanecká sněmovna by jej vzhledem ke kauze MUS mohla vydat ke stíhání," doplnila.

Místopředsedkyně sněmovny a Věcí veřejných zároveň poukázala na nevyvážený mediální zájem, kdy "Vítkova kauza byla téměř všude," zatímco miliardy z obchodování Mostecké uhelné (téma ZDE) jakoby nikoho nezajímaly. Obdobně se zachovala také u tématu církevních restitucí (téma ZDE). Ty by, jak Klasnová řekla na Frekvenci 1, mohly znamenat pro někoho kšeft. Konkrétní být znovu nechtěla.

Posledním aktuálním tématem, které v pátečním rozhovoru manželka Víta Bárty zmínila, byla přímá volba prezidenta (více ZDE). Ta dosud prošla sněmovnou a nyní čeká na schválení v horní komoře Parlamentu, v Senátu. "Vítek by rád viděl Jana Švejnara, mně přijde zajímavý Jan Fischer, takže se o tom doma docela přeme," řekla Klasnová. Zároveň doplnila, že by jí, pokud by to bylo možné, nevadil ani Václav Klaus.

V závěru si Kateřina Klasnová neodpustila útok proti Nadačnímu fondu proti korupci. "Diskredituje je fakt, že spolupracují s Babišem," uvedla.

Právě miliardář Andrej Babiš je velkým kritikem Věcí veřejných. V přímém přenosu Otázek Václava Moravce pronesl, že by měl Vít Bárta skončit v base (více ZDE).

Kdo byl hostem pořadu:

Kateřina Klasnová je novinářka a politička, kolonku profese při kandidatuře do Poslanecké sněmovny vyplnila slovem „šéfredaktorka“.

Od roku 2005 místopředsedkyně Věcí veřejných, od roku 2006 zastupitelka městské části Praha 1, od května 2010 poslankyně Parlamentu a od června 2010 místopředsedkyně Poslanecké sněmovny spolu s Lubomírem Zaorálkem a Vlastou Parkanovou. Jak uvádí životopis manželky Víta Bárty, vystudovala Střední školu elektrotechnickou, obor silnoproud, následně absolvovala obor husitská teologie na Univerzitě Karlově.

Ve Věcech veřejných je od roku 2001, v roce 2005 byla zvolena místopředsedkyní strany. Od roku 2006 působí jako zastupitelka městské části Praha 1 a jako členka komise pro kulturu a komise pro parky a zeleň.

Kateřina Klasnová získala ocenění Nadějná politička roku 2008. V roce 2009 neúspěšně kandidovala do Evropského parlamentu. Ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2010 byla lídrem své strany ve Středočeském kraji, získala necelých 6 procent preferencí. Poslankyní byla zvolena z druhého místa, neboť preferenčními hlasy ji předstihl dnes už bývalý člen VV Stanislav Huml.

Poslankyně Kristýna Kočí, stejně jako poslanec Jaroslav Škárka o Kateřině Klasnové několikrát řekli, že je paranoidní (ZDE) a pod vlivem svého muže, exministra dopravy Bárty (k věci ZDE).

Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…