Klasnová vést ministerstvo školství nechce, prozradil John

14.04.2012 11:50

Místopředsedkyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová neuvažuje o kandidatuře na ministryni školství. Uvedl to po jednání grémia předseda véček Radek John. Strana premiéru Petru Nečasovi (ODS) kandidáta navrhne příští týden.

Klasnová vést ministerstvo školství nechce, prozradil John
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Kromě Klasnové by k možným kandidátům za stranu Věcí veřejných na uvolněné místo ministra školství mohli přibýt místopředsedové VV Dagmar Navrátilová nebo Milan Šťovíček, o kterých se mediálně uvažovalo již po rezignaci Josefa Dobeše. Ovšem oficiální jména Radek John zatím prozradit nechce. O kandidujících jménech na šéfa školství by příští týden měla rozhodnout výkonná rada Věcí veřejných.

Na pátečním jednání vedení strany se mimoto jednalo i o volební konferenci, při které se zvolí nový předseda nejmenší vládní strany. O jméně nového šéfa strany rozhodnou registrovaní příznivci strany v internetovém hlasování, potvrzení hlasování by mělo být ukončeno ke konci června.

„Všichni kandidáti musí objet republiku. Musí objet kraje, kluby, získat podporu. A to nejpodstatnější je, aby došlo ke sjednocenému názoru, jak mají Věci veřejné dále fungovat,“ zdůraznil John.

VV se v pátek sešla z důvodu projednání situace ohledně vynesení soudního rozsudku nad Vítem Bártou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…