Klaus bude bilancovat předposlední rok svého prezidentování

07.03.2012 6:10

Prezident Václav Klaus bude dnes na Pražském hradě bilancovat předposlední rok svého působení v prezidentském úřadu. Představí knihu Rok devátý, která podobně jako její obdobné předchůdkyně shrnuje jeho veřejná vyjádření v uplynulém roce. V předmluvě ke knize prezident dává najevo, že rok 2011 ho příliš nepotěšil. Stěžuje si mimo jiné na rozhádanou politickou scénu, mediální agresivitu, odborové a další lobby a krizi EU.

Klaus bude bilancovat předposlední rok svého prezidentování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Do obrovských problémů se podle Klause v uplynulém roce dostala Evropská unie. "Ta je institucí, která Evropě evidentně neprospívá. Evropa by potřebovala jinou integraci. Hlavně by ale potřebovala výkon a výkonnost, nikoli paternalistický stát, který Evropany demotivuje," uvedl Klaus.

Prezident, který má před sebou posledních dvanáct měsíců v úřadu, nicméně zřejmě nebude jen bilancovat. Nevyhne se pravděpodobně otázkám na svou budoucnost. V minulých dnech se objevily mimo jiné informace o tom, že prezidentova rodina založila Institut Václava Klause, který je inspirovaný knihovnami bývalých amerických prezidentů. Institut už je jako obecně prospěšná společnost zapsaný v obchodním rejstříku. Jeho ředitelem je prezidentův kancléř Jiří Weigl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…