Klaus chce synovi rozmlouvat odchod z politiky. Byla by to velká ztráta

23.03.2021 18:45

Exprezident Václav Klaus doufá, že si jeho syn Václav Klaus ml. ještě rozmyslí odchod z politiky. Podle Klause by to byla pro českou politiku ztráta a bude se to svému synovi ještě snažit rozmluvit. Uvedl to Klausův mluvčí Petr Macinka. Klaus prý také zároveň zvažuje, že se sám do vrcholové politiky opět zapojí, patrně v rámci hnutí Trikolóra.

Klaus chce synovi rozmlouvat odchod z politiky. Byla by to velká ztráta
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Klaus

„Prezident Klaus by odchod svého syna z politického života považoval za velkou ztrátu pro českou politiku. Pokusí se jej přesvědčit, aby vše ještě uvážil. Mnoho lidí mu důvěřuje,“ napsal mluvčí Institutu Václava Klause Petr Macinka serveru Echo24.cz.

Klaus ml. na Facebooku v obsáhlém textu vysvětlil důvody pro svůj odchod nejen z čela Trikolóry, ale i z české politiky. Podle jeho slov ho k tomuto kroku vedly osobní důvody, zejména ztráta energie, která je pro úspěch v politice nezbytná. „Nemám energii a prostě nemůžu teď svolávat ostatní na zteč, když vím, že bych sám šel bez chuti,“ napsal Klaus ml.

Ten ale dále hodlá podporovat program hnutí Trikolóra, za nímž si stojí a který by podle něj měl fungovat zejména jako soupeř Pirátů. Podobná slova nedávno volil i starší z Klausů, který ve snaze „nabídnout alternativu k Pirátům“ dokonce zvažuje návrat do vrcholné politiky. Spekulovalo se o tom, že se tak stane v rámci hnutí Trikolóra Klause ml.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…