Klaus nepůjde na kongres ODS ani TOP 09. Politiky pozdraví dopisem

19.10.2011 10:30

Prezident Václav Klaus se nezúčastní ani jednoho z víkendových kongresů stran ODS a TOP 09. Nedostaví se tam ani nikdo z jeho kanceláře, místo toho pošle prezident písemnou zdravici. Zjistil to server iDnes.cz.

Klaus nepůjde na kongres ODS ani TOP 09. Politiky pozdraví dopisem

Podle mluvčího prezidenta Radima Ochvata se Klaus nezúčastní kongresu ODS. Předseda strany a premiér Petr Nečas místo toho přednese zdravici hlavy státu.

Ať mě TOP 09 nezlobí, pošlu jim zdravici

Stejně se Klaus zachová i v případě sjezdu TOP 09, prohlásil to v úterý při zahájení své cesty po Ústeckém kraji.

Klausovi se nelíbí úvahy TOP 09 o změnách pravomocí hlavy státu. Strana tak reagovala na pochybnosti kolem nedávno udělené milosti.

„TOP 09 ať mě nezlobí, opravdu, napíšu jim pozdravnou zdravici na jejich kongres na sobotu 22. října, ať mě nezlobí tímhletím způsobem, fakt ne," zlobil se Klaus.

Kongres by měl jinou váhu s účastí hlavy státu

Termíny dvou sjezdů se částečně kryjí. ODS bude jednat v sobotu v Letňanech v Praze, TOP 09 bude v Hradci Králové volit vedení strany.

„Neřekla bych, že poslání zdravice je u pana prezidenta úplnou výjimkou," reagovala pro server iDnes.cz první místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová. „Já osobně bych byla ráda, kdyby přijel, protože kongresu vždy dá jinou váhu, jestliže přijde hlava státu. Chápu ale to, že jsou různé pracovní důvody, které panu prezidentovi brání v jeho účasti," dodala.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…