Klaus v důvěře padá dolů. Rychetský posiluje

19.02.2012 20:10

Václav Klaus se v průzkumu agentury SANEP na pomyslném žebříčku důvěry v ústavní činitele propadá.

Klaus v důvěře padá dolů. Rychetský posiluje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Nejdůvěryhodnějším ústavním činitelem je Rychetský, Klaus nadále důvěru ztrácí, uvedla agentura SANEP.

"Nejdůvěryhodnějším ústavním činitelem je podle mínění většinové veřejnosti stávající předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský. Ten se na vrcholu pomyslného žebříčku důvěryhodnosti umístil již v dubnu a říjnu minulého roku, kdy se těšil důvěře nadpoloviční většiny domácí populace," uvedla agentura ve své zprávě.

Celá zpráva ZDE

Stávající předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský je podle mínění 51,1% respondentů nejvíce důvěryhodným ústavním činitelem. Pavel Rychetský tak v únorovém hodnocení důvěry v nejvyšší ústavní činitele obhájil svou první pozici z října minulého roku, přičemž si polepšil o 3,1 procentního bodu.

Druhým nejdůvěryhodnějším ústavním činitelem se stal stejně jako v říjnu minulého roku prezident Václav Klaus, který aktuálně získal důvěru 44,7% dotázaných. Václav Klaus si jako jediný z nejvyšších ústavních činitelů ve srovnání s minulým šetřením společnosti SANEP opětovně pohoršil, a sice o 0,6 procentního bodu, uvedla agentura.

Třetí pozici zaujala předsedkyně Poslaneckén sněmovny Miroslava Němcová. Té důvěřuje 40,5 procenta dotázaných. "Jediná žena mezi vrcholnými ústavními činiteli a jedna z možných prezidentských kandidátek se tak i v únoru letošního roku umístila před nynějším předsedou vlády a svým stranickým šéfem Petrem Nečasem," píší analytici z agentury SANEP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…