Klaus zálibně pozoroval snowboardistku a přitom kritizoval vládu. Je prý slabá a nic nepřinese

30.01.2014 21:57

Exprezident Václav Klaus lyžoval na středočeském Monínci a při té příležitosti se pro server Týden.cz vyjádřil nejen k aktuální politické situaci. Zkritizoval vládu i svého nástupce ve funkci a prozradil, jak se daří jeho ženě Livii Klausové na Slovensku. Vzal také „na milost“ snowboard, o kterém v minulosti mluvil jako o levicovém.

Klaus zálibně pozoroval snowboardistku a přitom kritizoval vládu. Je prý slabá a nic nepřinese
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

„To, jestli je levicový nebo pravicový, je věc druhá. Já jsem sledoval, jak tazatelka této otázky na tom snowboardu jezdí a tak jsem musel uznat, že když se to umí, tak se to umí," zažertoval Klaus. Sám by prý však lyže za snowboard nikdy nevyměnil. „Konzervativní člověk nemá dělat nekonzervativní věci," zdůraznil exprezident.

Fiala by mohl být razantnější

Pozastavil se také nad novou českou koalicí v podání ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Jako někdejší premiér má prý pochybnosti o tom, že někteří z ministrů budou svou práci zvládat. Vláda jako celek bude prý spíše slabá, což Česku neprospěje. Neopomněl zkritizovat ani svého nástupce v úřadu Miloše Zemana za to, jak upozorňoval na chyby v dopise podepsaném premiérem. Takových dopisů dostal Klaus také dost, ale podle vlastních slov by si nikdy nedovolil na to upozorňovat tímto způsobem.

Naproti tomu jednoznačně pochválil nového předsedu ODS Petra Fialu. „Pana profesora Fialu znám dvacet let a vždycky jsme si byli názorově blízcí. Je to najednou jiná kvalita mezi předsedy politických stran," řekl exprezident v narážce na to, že Fiala je univerzitním profesorem a uznávanou akademickou kapacitou. Doporučil mu prý však, aby se vyjadřoval razantněji, aby si ho občané více všimli.

Prozradil také, že už se byl podívat za manželkou Livií na Slovensku, která se prý v pozici velvyslankyně na Slovensku našla a daří se jí tam.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…