Klausův člověk mi nabízel úplatek, naznačil Babiš. Výrok šetří policie

14.11.2011 11:53

Útvar odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) se začal zajímat o výrok podnikatele Andreje Babiše o tom, že si mu v souvislosti se zákonem o biopalivech řekl o úplatek člověk blízký prezidentu Václavu Klausovi, majitel sportovního klubu Erpet Václav Petr. ČTK to dnes řekl mluvčí policejního prezidia Jaroslav Ibehej. Babiš o údajném požadavku Petra hovořil v nedělním pořadu České televize (ČT) Otázky Václava Moravce (OVM).

Klausův člověk mi nabízel úplatek, naznačil Babiš. Výrok šetří policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

"Jmenoval se Vašek Petr...majitel Erpetu... Ten říkal, že by něco zařídil," řekl v ČT Babiš. Více to ale nechtěl rozebírat, protože pro to prý nemá přímý důkaz, u rozhovoru nikdo další nebyl. Petr bývá považován za Klausovi blízkého člověka z "tenisového" prostředí. Novelu zákona o ochraně ovzduší Klaus vetoval loni v květnu. "Na základě včerejších (nedělních) OVM se tímto ÚOKFK zabývá," řekl Ibehej bez dalších podrobností. Úkony trestního řízení podle něho zahájeny nebyly. Vyjádření Petra ČTK zjišťuje 
    
Čtěte vše o výzvě ANO 2011
Ty lháři a zloději! Miliardář Babiš to schytává za včerejšího Moravce
Babiš u Moravce: Bárta do Bohnic, pak do basy. Korupčníci dělají z lidí debily
Babiš v OVM: Trocha emocí pořadu neškodí, naopak

Babiš, jeden z nejbohatších Čechů, před časem založil Akci nespokojených občanů Ano 2011. V televizní debatě byla jeho prohlášení chvílemi velmi emotivní, Česko nazýval "bordelem", "absurdistánem", místem pro "zlodějiny", politiky obviňoval z korupce, rozkrádání státu, hovořil o justiční mafii. 
    
Více o Andreji Babišovi ZDE

Babišův Agrofert Holding se řadí k největším firmám v ČR, obchoduje s komoditami chemického a zemědělsko-potravinářského sektoru. Ekonomickou veřejností byl v minulosti kladně hodnocen, jeho pověst pošramotil tendr na nového vlastníka Unipetrolu. Sice ho vyhrál, nakonec ho však odmítl koupit. V případě ovládnutí Lovochemie prošetřovala Babišův postup policie. Před listopadem 1989 byl členem KSČ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, nep

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…