Klausův odchod z Hradu: Do Štrasburku nepůjde, není masochista

10.02.2013 22:05

Co se stane poté, až Václav Klaus opustí křeslo prezidenta a přenechá ho Miloši Zemanovi? Několik známých osobností v pořadu ČT vypočítávalo, kam může Klaus odejít.

Klausův odchod z Hradu: Do Štrasburku nepůjde, není masochista
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

„Myslím, že by měl žít velmi politicky. Ale ne už jako vysoký představitel,“ uvedl ve 168 hodinách bývalý šéf Národní galerie Milan Knížák. Vyjádřil se ale i k nedávné kritice prezidenta kvůli novoroční amnestii.

Kvůli ní totiž podle průzkumů klesla důvěryhodnost prezidenta u lidí. „Nedovedeme si vážit lidí, kteří mají svůj vlastní názor. I když je to jiný názor než náš, je konstantní,“ vysvětluje Knížák. „Je to spíš ostuda našeho národa, naší republiky,“ dodal.

I Klausův poradce Jiří Payne předpokládá, že v politice zůstane. „Každý politik, který odchází, si prochází těžkou kocovinou,“ upozornil.

Podle politologa Bohumila Pečinky by mohly být pravděpodobně spekulace, že by Klaus zamířil do Evropského parlamentu. Souhlasí navíc s Paynem – být v politice je jako nakazit se virem. „A ten virus už z těla nikdy nedostanete,“ upozornil.

Ředitel politického odboru Kanceláře prezidenta republiky Ladislav Jakl to ale s odchodem do Evropského parlamentu až tak živě nevidí. Tam by podle něj šel jedině masochista. A nebo se vrátí do ODS, jak by si přál například poslanec Boris Šťastný? Jsou to prý jen neuvážené závěry – „tatínek“ nemůže občanské demokraty pořád zachraňovat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…