Kníže u počítače litoval zaplavené. Následoval obrovský výprask

08.06.2013 11:33

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) na sociální síti Facebook vyjádřil účast všem českým občanům, které postihla povodeň. A poděkoval všem, kteří postiženým pomáhají. V diskusi pod příspěvkem se následně rozpoutala další ze slovních bitev mezi příznivci ministra zahraničí a jeho odpůrci.

Kníže u počítače litoval zaplavené. Následoval obrovský výprask
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Zejména mnou ale pohnul osud lidí, kteří při povodních zemřeli, ale i těch, kteří přišli o domov nebo se vrátili do zničených příbytků. Chci jim vyjádřit svou podporu. A také chci poděkovat všem, kteří s povodní bojují a kteří se podílejí na obnově zpustošených majetků,“ napsal Schwarzenberg. A varoval před silou přírody, kterou by se opět měl člověk naučit respektovat a přizpůsobit se i tomu, jak se příroda mění.

Z Karla prý mají „všichni vlhko v kalhotách“

Slova podpory a účasti od knížete vyvolala až nečekanou odezvu v řadách diskutujících. Příznivci Karla Schwarzenberga poznamenávají, že by se přesně takhle měl vyjadřovat český prezident. Je to projev státníka, který je navíc uvěřitelný. Příznivci prezidenta Miloše Zemana to ale vidí jinak.

„Kdyby totéž napsal Zeman, bylo by to špatně. Ale z Karla mají všichni vlhko v kalhotách...“ napsal jeden z přispěvovatelů. Jiní ministrovi zahraničí doporučují, aby nezůstal jen u slov, ale zabojoval na vládě o snížení daní, anebo „šlápl pojišťovnám na pérka“. Měl by se prý také zbavit Kalouska, který údajně tuto zemi k*rví.

„Jdi spát, politická mrtvolo, vzkazuje další diskutující slečna. Další pochybuje, že onen příspěvek účasti vložil na zeď Schwarzenberg. Další upozorňuje, že postižení teď mají jiné starosti, než číst slova podpory na Facebooku. Své Karlu Schwarzenbergovi napsal také senátor Jaroslav Doubrava. Zdůraznil, že je rád, že se českým prezidentem nestal tenhle „blekota“.

Přímá volba stále rozděluje

Reakce lidí na sociální síti svědčí o tom, že rozdělení společnosti vyvolané přímou volbou prezidenta stále trvá. Ukazují to i průzkumy veřejného mínění, které Zemanovi přisuzují podporu od jedenapadesáti do pětapadesáti procent, což je zhruba stejný počet lidí, kteří dali Zemanovi svůj hlas právě při lednové přímé volbě prezidenta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…