Kníže ve středu rozjede své fórum. Začne happeningem

24.05.2013 17:10

Příští středu zahájí svoji činnost debatní platforma inspirovaná šéfem TOP 09 Karlem Schwarzenbergem. Činnost fóra odstartuje v Praze happpeningem jeho příznivců, řekl dnes ČTK mluvčí fóra Marek Pražák. Fórum chce podle dřívějších informací využít popularity neúspěšného prezidentského kandidáta z lednové přímé volby hlavy státu.

Kníže ve středu rozjede své fórum. Začne happeningem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg a Vlastimil Picek

Organizace by měla pořádat konference, semináře nebo diskuse o aktuálních politických a společenských tématech. Helena Langšádlová, místopředsedkyně TOP 09 a členka správní rady fóra, ČTK řekla, že v současnosti je pro českou politickou kulturu charakteristická neexistence respektu k jiným názorům.

"Musíme se učit vzájemně své názory vyjadřovat a tolerovat jejich odlišnost. Proto je fórum důležité, budou tam moci zaznívat rozdílné názory při náležitém respektu k nim," řekla poslankyně.

Fórum by mělo spolupracovat s nejrůznějšími občanskými organizacemi. "Chceme otevřít prostor pro diskusi lidí nejrůznějších názorů a postojů," uvedla Langšádlová. Fórum podle ní nesouvisí s volbami v roce 2014. Měl by to být naopak dlouhodobý projek, zvyšující zájem o politiku v ČR. "Ukazuje se, že v ČR je v tuhle chvíli malý zájem o aktivní účast v politice," podotkla poslankyně.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh, čtk

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

14:35 Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

Nejen jeden ze zakladatelů české pravice, ale také dlouholetý břitký glosátor politického dění. I to…