Knížete by podpořil i Havel. Uznával ho prý vždy

24.01.2013 10:34

Neúspěšný kandidát Jan Fischer ve svém prohlášení kritizuje Karla Schwarzenberga (TOP 09) kvůli tomu, že se neprávem zaštiťuje jménem Václava Havla. Proti této kritice se podle serveru Lidovky.cz ohradili přátelé a bývalí spolupracovníci zesnulého exprezidenta.

Knížete by podpořil i Havel. Uznával ho prý vždy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

Podle lidí, kteří Václava Havla osobně znali, už před listopadem 1989 pojilo Karla Schwarzenberga a Václava Havla přátelství a vzájemná úcta.

Havel prý vrcholně oceňoval Schwarzenbergovo působení v postavení prezidentova poradce a kancléře. Podporoval i jeho rozhodnutí kandidovat na senátora i jeho funkci ministra zahraničních věcí.

Havel by knížete podpořil

"Plně podporujeme Karla Schwarzenberga jako kandidáta na funkci prezidenta republiky; stejně, jako by jej podle našeho nejhlubšího přesvědčení podporoval i Václav Havel," stojí v prohlášení, které podepsali mimo jiné třeba Ivo Mathé, Věra Čáslavská, Ladislav Špaček nebo Anna Freimanová.

Podle těchto osobností není nic špatného na spojení Schwarzenbergovy kampaně se jménem bývalého prezidenta. Jde podle nich o "kontinuitu a navazování na Václava Havla v nadstranickém, spravedlivém a mezinárodně uznávaném vykonávání prezidentského úřadu."

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…