Kocáb zvažuje založení politické strany

12.03.2018 14:36

Odpůrci prezidenta Miloše Zemana přemýšlejí o tom, že by založili politickou stranu. Podle nich totiž chybí někdo, kdo by hájil hodnoty listopadu 1989. Uvádí to server Seznam Zprávy.

Kocáb zvažuje založení politické strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michael Kocáb

Seznam Zprávy popisují setkání pěti lidí v pivním baru v Blanické ulici v Praze 2, mezi nimiž byl i prezidentský kandidát Marek Hilšer, jenž poté, co překvapil v prvním kole prezidentské volby, hodlá kandidovat do Senátu. Spolu s ním pak u stolu seděli místní lidovci, s nimiž projednával, jak by mohla vypadat spolupráce. 

Anketa

Babiš navrhl udělit důchodcům a studentům 75% slevu na jízdné ve vlaku a autobusu. Podporujete to?

hlasovalo: 10734 lidí

„Zatím je to takové seznamovací kolečko,“ podotkl Hilšer, jenž ve svém boji proti Miloši Zemanovi není osamocen. Jak uvádí server, možnosti, jak zorganizovat tu část společnosti, která současného prezidenta nevolila, zkoumá také jeden z lídrů Kroměřížské výzvy Michael Kocáb. 

„Je varianta změnit politickou stranu. Myslím, že tady je díra, pro normální demokratickou politickou stranu, která se hájí v podstatě k tomu směřování politickému, stanovenému po listopadu 1989, včetně Václava Havla. Všichni kloužou po tématech, která jsou populistická,“ sdělil Kocáb doslova, čímž myslel zřejmě na založení nové politické strany.

  • Původní text ZDE.

Kocáb doufá, že taková strana tady má šanci. „To je stejný případ, jako když Churchill přišel proti Chamberlainovi. Teorie appeasementu ovládla Evropu a všichni si říkali, že jiná možnost není. Proti agresorovi se musí vystoupit silou. Když budeme jenom populisticky klouzat po tom, jestli má někdo nebo nemá šanci, tak se z toho vůbec nedostaneme,“ sdělil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…