Komentátor Hoffman: Pohřeb politiky. Havel to neměl zapotřebí

23.12.2011 8:31

Komentátor Ivan Hoffman při příležitosti pohřbu Václava Havla hovoří o pohřbu politiky.

Komentátor Hoffman: Pohřeb politiky. Havel to neměl zapotřebí
Foto: Archiv MUDr. Milady Sárové
Popisek: Václav Havel při podpisu pamětní knihy v Karlových Varech

"Ti bystří pak tuší, že nepřijíždějí pouze na pohřeb politika, ale i na pohřeb politiky," uvedl Hoffman ve svém komentáři na Deníku.cz. "O Václavu Havlovi se říkalo, že je nestandardním prezidentem, netypickým politikem. Do řemesla, které je ze všeho nejvíce technologií moci, a ve kterém jde o prosazování skupinových zájmů, vnášel zcela nepatřičně zdůrazňování principů, vyznávání hodnot a ochranu svobod," dadal.

Podle Hoffmana světoví politici jen využívali možnosti se vyfotit s Havlem.  "V Havlových možnostech bylo právě jen dodat politice povrchní lesk. Kultivovat technologii moci možné není," trpce dodal.

"Že se politici ještě naposledy hlásí k Václavu Havlovi, je přirozené. Co přirozené nebylo, a budoucnost to potvrdí, je že se Václav Havel přihlásil k nim. Při pohledu na bídu politiky a politiků se vnucuje otázka, zda to měl zapotřebí a jestli to mělo cenu. Autor této glosy soudí, že neměl a nemělo," dodal kriticky Hoffman.

reklama

autor: ann

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…