Komentátor: Michálek zůstal v klubu lidovců. Má ale Černého Petra

11.11.2012 19:37

Eliška Wagnerová nedávno opustila senátní klub lidovců a nezávislých. Vadil jí Jiří Čunek jakožto jeho místopředseda. Naopak Libor Michálek zatím v klubu zůstává. Podle komentátora serveru DeníkReferendum.cz je to ale Sofiina volba.

Komentátor: Michálek zůstal v klubu lidovců. Má ale Černého Petra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Michálek vyhrál v Praze 2 senátní volby. Byl společným kandidátem Pirátů, zelených a lidovců

Mikuláš Ferjenčík uvádí celkem deset důvodů, proč by si měl Libor Michálek rozmyslet, zda vystoupí z onoho senátního klubu. „Senátor bez klubu se stává solitérem odříznutým od informací,“ uvádí první. S tím souvisí i fakt, že pokud se osamocený senátor snaží něco prosadit, je to většinou neúspěšné.

„Za podstatné v politice považuji dodržování dohod. Libor Michálek kandidoval (ať se nám to líbí nebo ne) za Piráty, zelené i lidovce. Nominační smlouva potom předpokládá, že půjde do klubu jedné z těchto stran,“ píše komentátor. Proto je podle něj Michálek v jiné pozici než Eliška Wagnerová.

„Jako politického partnera Strany zelených, s níž sdílíme senátora, mě trochu leká, jak suverénně hází přes palubu jiného politického partnera, se kterým sdílela dokonce 5 kandidátů (Michálek, Potůček, Rabas, Štěpánek a Gabal),“ uvádí další důvod.

Pokud by se Michálek rozhodl místo klubu lidovců a nezávislých přidat do jiného, také prý nemá příliš na výběr. Musel by se spojit s nějakou velkou politickou stranou.

Na závěr pak komentátor uvádí podle něj nejpádnější důvod, proč zůstat v senátním klubu. „Jediným způsobem, jakým může Libor Michálek obhájit nesourodou koalici a spolupráci s kontroverzními lidmi, budou výsledky jeho práce v Senátu. Je na něm zvážit, nakolik může senátní klub tuto práci podpořit,“ uzavírá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…