Komentátor Práva: Vláda je jak guma ve starých trenýrkách.Ať už praskne

28.07.2012 11:10

Volební průzkumy nevěští žádné optimální řešení, ale snad cokoliv je lepší než současná vláda národní katastrofy. Podle komentátor Jiřího Hanáka bychom neměli ztrácet optimismus, protože hůře než dnes už to opravdu nejde.

Komentátor Práva: Vláda je jak guma ve starých trenýrkách.Ať už praskne
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ve sněmovně se schyluje k hlasování o důvěře vládě

Jiří Hanák v Právu přirovnal současnou vládu k vytahané gumě ve starých trenýrkách. „Člověk nikdy neví, kdy z něj spadnou,“ poznamenává komentátor.

Vláda začínala s nevídanou převahou sto osmnácti poslanců, kterou však prošustrovala a nyní má maximálně stovku jistých hlasů a čtyři spíše pochybné. Jenže tato vytahaná guma hrozící spadnutím má odvahu zaplevelit život národa na dlouhá léta poté, co po ní neštěkne ani pes.

Dva vládní pilíře spojuje vzájemné nepřátelství, takže ačkoliv mají obě v čele praktikující křesťany, chovají se k sobě velmi nekřesťansky. „Žádné ty do mě kamenem, já do tebe chlebem, ale ty do mě promoprem, já do tebe casami.“ V boji o pravicového voliče prý každá svízel druhého potěší.

Trenýrkovou koalici prý doplňuje osm bývalých veverek, které mají v LIDEM víc poslanců než členů strany, ale zoufalá vláda by prý brala i otcovrahy.

Co bude až trenýrky v podobě vlády národní katastrofy spadnou, to je podle Hanáka těžké říct. Blížíme se prý k dalšímu patu, po kterém se bude muset spojit nespojitelné. Třeba ČSSD se Zemanovci, jejichž čestný pytlák již dlouho zdárně plení oranžový revír. O moc lépe si nelze představit koalici lidovců s TOP 09, která jejich partaj vykradla a následně poslala ze Sněmovny. A ani koalici ODS a TOP 09 by po zážitcích tohoto volebního období prý nemusela být až tak samozřejmá.

„Bude-li preferenční trend pokračovat, není se na  co těšit. Ale přece jen: horší než s tou dnešní vytahanou gumou to být nemůže,“ uzavírá Hanák.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…