Komentátor předpovídá: Když ÚVV zapomene na Haškovy aktivity...

01.11.2013 8:53

První místopředseda sociální demokracie Michal Hašek, který zosnoval vnitrostranický puč s cílem docílit rezignace šéfa strany Bohuslava Sobotky, se veřejnosti omluvil za popírání konání lánské schůzky. Ze své funkce ale neodstoupil. Podle komentátora deníku Právo Alexandra Mitrofanova tento krok možná postrádá morálku, není ale prost logiky.

Komentátor předpovídá: Když ÚVV zapomene na Haškovy aktivity...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Hašek naznačil, že jeho chování se bude odvíjet od toho, zda se mu podaří získat tolik členů ÚVV, aby mu nebyla vyslovena nedůvěra. Padl by pouze v případě, že by se pro nedůvěru vyslovily tři pětiny členů. Což je podle Mitrofanova velký počet. "Museli by to být lidé, kteří by jednoznačně vsadili na pokračování činnosti strany s Bohuslavem Sobotkou v čele a na odstranění vlivu Haška a jeho patrona, prezidenta Miloše Zemana," píše ve svém komentáři.

A to prý chce mít odvahu a riskovat, přitom lidskou podstatou většiny členů ČSSD je podle komentátora snaha vyhnout se konfliktu. Kdyby byl Hašek ponechán ve funkci, mohl by prý pokračovat v krocích, které jednou zahájil a které by ho v takovém případě stály jedinou omluvu se zaťatými zuby.

Voliči by nezapomněli

"Vytvořit příslušnou skupinu rebelujících poslanců ČSSD by pak nebylo těžké. Hrad by dostal nástroj, jak zamezit vládě ČSSD. A Sobotka by brzy skončil jako vyjednávač a posléze i jako šéf strany," upozorňuje Mitrofanov.

Nikdo prý ale nemá zrádce v lásce, hodí se pouze jako spotřební materiál. Otevřel by se prostor pro skutečný střet - mezi Milošem Zemanem a Andrejem Babišem. "To všechno se může přihodit, když členové ÚVV na Haškovy povolební aktivity jakoby zapomenou. Něco mi ale říká, že voliči, kteří dosud stojí na straně ČSSD, by to shrbené straně rozhodně nezapomněli," uzavírá Alexandr Mitrofanov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…