Komisař Timmermans promluvil o Babišovi: Vycházeli jsme spolu. A najednou na mě zaútočil

23.02.2020 17:48

Frans Timmermans byl jedním z kandidátů na předsedu Evropské komise. Jenže jen do chvíle, než jeho kandidaturu zablokovaly Polsko, Maďarsko a Česko. Timmermans podle svých vlastních slov nepochopil, proč na něj Babiš útočil. Jen krátce před tím atakem spolu prý jednali a všechno probíhalo v přátelské atmosféře a v poklidu.

Komisař Timmermans promluvil o Babišovi: Vycházeli jsme spolu. A najednou na mě zaútočil
Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalý místopředseda Evropské komise Frans Timmermans

V bývalé Komisi Jeana-Clauda Junckera měl Frans Timmermans na starosti dohled nad dodržováním zásad právního státu. Momentálně jeho roli do značné míry převzala česká eurokomisařka Věra Jourová. U Polska a Maďarska prý Timmermans chápal, proč je terčem kritiky. I on kritizoval tamní vlády za jejich nakládání s demokratickými institucemi.

Ale  proč se do něj pustil i Andrej Babiš (ANO), prý Timmermans nepochopil.

Útok proti mně vedli Viktor Orbán s Jarosławem Kaczyńským a dával perfektní smysl. Obě země mají potíže s dodržováním právního státu, já jsem byl v minulé Komisi za tuto oblast zodpovědný, tak si ze mě udělali osobního nepřítele. Babišovu kritiku jsem ale nepochopil. Loni krátce předtím jsme spolu mluvili, seděl tady na té židli, jako sedíte vy, měli jsme dobrou hodinovou rozmluvu – a o pár týdnů později na mě zaútočil, že jsem pro něj nepřijatelný. Říkal jsem si, páni, co jsem tomu člověku udělal?!“ prohlásil Timmermans v rozhovoru pro Respekt. Část rozhovoru už v neděli uveřejnil server Aktuálně.cz.    

Jelikož se v EK Jeana-Clauda Junckera nezabýval možným střetem zájmů Babiše, nechápe, proč na něj český premiér útočil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…