Kompromisní kandidát na premiéra by mohl být Stanjura, řekl senátor ODS

18.06.2013 12:18

Poslanci a senátoři si naplánovali společné jednání v Poslanecké sněmovně. Člen předsednictva senátorů ODS Jiří Oberfalzer řekl serveru iDnes.cz, že by se přijatelným premiérem mohl stát ministr dopravy Zbyněk Stanjura.

Kompromisní kandidát na premiéra by mohl být Stanjura, řekl senátor ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Stanjura je podle iDnes.cz pokládán za kompromisního kandidáta bez výrazného inklinování k názorovým proudům uvnitř ODS. Objevily se ale názory, že jeho bezvýraznost by mohla straně uškodit v budoucích volbách.

Úrednická vláda je pro Gazdíka nepřijatelná

Také šéf poslanců TOP 09 a Starostů Petr Gazdík by se Stanjurou souhlasil. Na iDnes.cz se také vyjádřil, že by pro něj byla nepřijatelná varianta úřednické vlády, kterou by sestavil prezident Miloše Zeman. V takovém případě by prý TOP 09 hlasovala pro předčasné volby.

Hlavní vyjednavači TOP 09 Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek přijdou v pátek na Pražský hrad. S prezidentem Milošem Zemanem budou diskutovat o řešení politické situace vzniklé po demisi premiéra Petra Nečase (ODS), který svůj post opustil po skandálu své nejbližší spolupracovnice Jany Nagyové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…